Σγουρός: Συζήτηση για τη Δημόσια Υγεία στην Αττική

Τη διοργάνωση συζήτησης με θέμα τα προβλήματα στις δομές της Δημόσιας Υγείας, τη λειτουργία των νοσοκομείων της Αττικής, αλλά και τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από το ΕΣΠΑ πρότεινε χθες κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Στο πλαίσιο της πρότασης αυτής απηύθυνε πρόσκληση στον υπουργό Υγείας, Ανδρ. Λυκουρέντζο να συμμετάσχει σε επόμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να παρουσιάσει αναλυτικά τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις του για τα θέματα της Υγείας.

Της πρότασης είχε προηγηθεί αίτημα της παράταξης «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο» να συζητηθεί προ Ημερησίας Διάταξης το θέμα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων.

Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Αττικής  τόνισε:

«Είναι σαφές ότι ως πολίτες της Αττικής δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε μέσω μιας απόφασης ότι είμαστε ενάντια στην υποβάθμιση και διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Είναι αυτονόητο. Εξίσου αυτονόητο είναι – προφανώς όχι για όλους – ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι άθλια, άρα και οι δυνατότητές της μειωμένες.

Η ερώτηση της παράταξης «Αττική Συνεργασία – ΟΧΙ στο Μνημόνιο» έρχεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο μια εβδομάδα μετά την αντίστοιχη ερώτηση Βουλευτού του ΕΚΜ – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας. Στην απάντηση του Υπουργού  υπάρχει δέσμευση για προσλήψεις προσωπικού, για διατήρηση του Γ.Ν. Πατησίων και ενημέρωση για καταβολή 380.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές του νοσοκομείου. Αυτή είναι η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού που είναι υπεύθυνος για όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Δεν έχουμε την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε κάτι νέο για το συγκεκριμένο θέμα.

Εκτιμούμε όμως, γι’ αυτό άλλωστε έχουμε απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους εμπλεκομένους και την αντιπολίτευση, πως πρέπει να οργανώσουμε μια συζήτηση για τη Δημόσια Υγεία και τα νοσοκομεία, όπου τα θέματα θα έχουν να κάνουν όχι μόνο με ένα νοσοκομείο της Αττικής αλλά για όλες τις δομές της δημόσιας υγείας, τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από το ΕΣΠΑ, τις αρμοδιότητες που πηγαινοέρχονται στην Περιφέρεια, ώστε να έχουμε μια απόφαση-πρόταση της Περιφέρειας για όλη την Αττική. Αυτό και θα κάνουμε το επόμενο διάστημα.

Γι’ αυτό και προτείνουμε να μην συζητηθεί σήμερα αποσπασματικά το θέμα αλλά σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εντός ημερησίας διάταξης το επόμενο διάστημα. Για το λόγο αυτό θα απευθύνω πρόσκληση στον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρ. Λυκουρέντζο, να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να μας παρουσιάσει την κατάσταση της Υγείας σήμερα».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΓΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ, ΣΓΟΥΡΟΣ


Αφήστε μια απάντηση