Δ. Ψωμιάδης: Η πολιτεία κέρδισε από το δρόμο του Ωραιόκαστρου

«Δεν ζημιώθηκε η Πολιτεία αλλά γλίτωσε δύο εκατομμύρια ευρώ καθώς είχε συμφωνηθεί το ποσό των 4.650.000 ευρώ και μετά τη δημοπρασία και τις εκπτώσεις που έγιναν, κόστισε τελικά 2.650.000 ευρώ». Αυτό τόνισε σχετικά με την κατασκευή του δρόμου του Ωραιοκάστρου ο περιφερειακός Σύμβουλος Διονύσης Ψωμιάδης.

Πρόκειται για την υπόθεση αυτή παραπέμπεται σε δίκη μαζί με άλλα 27 στελέχη της πρώην Νομαρχίας για τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης επισημαίνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από υπερκοστολόγηση του έργου, με το ποσό των 815.000 ευρώ, ωστόσο ο κ. Ψωμιάδης τόνισε σήμερα ότι ο ίδιος ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει τις αλλαγές στις τιμές που προέβλεπε τότε ο νόμος Σουφλιά. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο οικονομικός επιθεωρητής που χειρίστηκε το ζήτημα δεν επικοινώνησε με τις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας και στη συνέχεια της Περιφέρειας, που διαθέτουν όλα τα οικονομικά στοιχεία του έργου.

Ο κ. Ψωμιάδης έκανε λόγο για συκοφαντίες σε βάρος του ιδίου και του αδελφού του Παναγιώτη Ψωμιάδη, που ξεκίνησαν, όπως είπε, από τον περιφερειακό σύμβουλο Μιχάλη Τρεμόπουλο και δύο υπαλλήλους της Περιφέρειας, ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και τόνισε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να ελέγξει τις καταθέσεις του. Σε κάθε περίπτωση, είπε πως πιστεύει στη Δικαιοσύνη και γνωστοποίησε ότι θα δώσει συνέντευξη και για το θέμα με τα 45άρια, αφού πρώτα δημοσιοποιηθεί το σχετικό πόρισμα.

Διαβάστε επίσης

Απαντήσεις Δ. Ψωμιάδη για το δρόμο του Ωραιόκαστρου

Στο «σκαμνί» Ψωμιάδης, Τσαμασλής για την οδό Θεσ/νίκης – Ωραιοκάστρου

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση