Σε εξέλιξη ο Διάλογος για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμάτων σε Κερατέα και Λιοσίων

Προχωρά ο Ανταγωνιστικός Διάλογος για την κατασκευή των νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νοτιοανατολικής Αττικής (Κερατέας) και Δυτικής Αττικής (Α. Λιοσίων) μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανταγωνιστικός Διάλογος για το διαγωνισμό που αφορά στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Βορειοανατολικής Αττικής (Γραμματικό) βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εντός των ημερών αναμένονται και οι αποφάσεις του ΣτΕ για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Φυλής.

Με τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη η Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων της αντάξιες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΔΣΝΑ η οποία προσθέτει: Οι υποδομές αυτές σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις που αναπτύσσονται, της Κομποστοποίησης, της διαλογής στην πηγή, της πρόληψης και της επαναχρησιμοποίησης θα επιτρέψουν στην Αττική να πετύχει τις προβλέψεις της Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις ποσότητες των απορριμμάτων που θα οδηγούνται προς υγειονομική ταφή σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΦΥΛΗΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!