Π.Θεσσαλίας: Κλείνει ο δρόμος των Τεμπών για συντήρηση

Σύσκεψη φορέων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και η κατά το δυνατόν αποφυγή της ταλαιπωρίας των οδηγών εξαιτίας του κλεισίματος της Εθνικής Οδού στην περιοχή των Τεμπών, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, υπό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Όπως έγινε γνωστό η κοιλάδα των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή την Τρίτη 12 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, από τις 07.00 π.μ. έως τις 20.00 μ.μ, λόγω εργασιών συντήρησης. Προς την κατεύθυνση αυτή, δόθηκε βαρύτητα στις εναλλακτικές διαδρομές, την ετοιμότητα και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών αλλά και την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Την βούληση της Περιφέρειας να διασφαλιστεί η με κάθε τρόπο απρόσκοπτη διέλευση των ανθρώπων, αλλά και η μετακίνηση των εμπορευμάτων, μέσω των εναλλακτικών διαδρομών (παραλιακής οδού, επαρχιακής οδού Ελασσόνας και δικτύου της Π.Ε. Τρικάλων) επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Αγοραστός, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε ακόμη μια φορά μπροστά στο καθιερωμένο γεγονός του κλεισίματος των Τεμπών για λόγους συντήρησης. Έχουμε την εμπειρία από τα αντίστοιχα περιστατικά που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και κατά το παρελθόν και ευελπιστούμε ότι και αυτή τη φορά δεν θα δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχουμε καλή συνεργασία με την Αστυνομία το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική τους Δήμους, τα Κέντρα Υγείας και την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κ.α, με γνώμονα την απρόσκοπτη αλλά και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Γενικά είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από κάθε άλλη φορά για το κλείσιμο των Τεμπών, λόγω της βελτίωσης του οδικού δικτύου σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, με ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας. Αυτό για το οποίο καταρχάς φροντίζουμε είναι η έγκαιρη ενημέρωση του κόσμου, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει τον τρόπο με τον οποίο θα μετακινηθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους φορείς και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Άλλωστε όταν υπάρχει σωστός σχεδιασμός, υπάρχει και σωστό αποτέλεσμα».

Οι εναλλακτικές διαδρομές που θα ακολουθούνται είναι οι εξής: Για τα επιβατικά αυτοκίνητα ο ανατολικός άξονας μέσω των παραλίων, για τα φορτηγά ο κεντρικός άξονας μέσω Ελασσόνας, και ο δυτικός άξονας μέσω γέφυρας Μουργκάνη και Γρεβενών. Οποιαδήποτε άλλη διαδρομή δεν προτείνεται και όσοι οδηγοί θελήσουν να τις ακολουθήσουν διέρχονται αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΕΜΠΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!