Περ. Δυτικής Μακεδονίας: «Τσουνάμι» παραιτήσεων λόγω ΔΕΗ -Απειλεί και ο Περιφερειάρχης

Σφοδρές αντιδράσεις, παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις στελεχών και συνεργατών του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, προκαλεί η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή.

Το θέμα φαίνεται ότι τις επόμενες μέρες θα λάβει μεγάλες διαστάσεις, αφού ο ίδιος ο Περιφερειάχρης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, απειλεί να παραιτηθεί αν πωληθούν τα εργοστάσια της ΔΕΗ! «Αν υπάρξει αγοραστής, τον κηρύσσουμε ανεπιθύμητο. Αν τον εγκαταστήσουν δεν θα στρώσουμε κόκκινο χαλί. Θα παραιτηθώ από περιφερειάρχης», δήλωσε ο κ. Καρυπίδης που συμμετείχε μαζί με το δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο σε συνέντευξη, που έδωσε η ΓΕΝΟΠ αντιδρώντας για τους σχεδιασμούς του ΥΠΕΝ και της κυβέρνησης.

Πάντως ο χορός των έντονων αντιδράσεων στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε. Συγκεκριμένα την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη “Ανατροπή – Δημιουργία” του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη, καθώς και την παραίτησή του από την “Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη Δυτικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, Γρηγόρης Γιαννόπουλος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση της ΔΕΗ.

Επίσης την παραίτησή του από τη θέση του εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπέβαλε ο Παντελής Αργυριάδης «ως ελάχιστη πράξη αντίδρασης», όπως δήλωσε στην επικείμενη πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Η ανακοίνωση παραίτησης του κ. Γιαννόπουλου:

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ!!!

Πριν 4 χρόνια μια μικρή ομάδα ανθρώπων με όνειρα και ελπίδες για τον τόπο μας συγκροτήσαμε την παράταξη “Ανατροπή – Δημιουργία” και αποφασίσαμε να κατεβούμε στις εκλογές και να διεκδικήσουμε την Περιφερειακή Αρχή. Υποσχεθήκαμε να Ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα, την αδιαφάνεια, την αλαζονεία και να Δημιουργήσουμε μια νέα περιφέρεια με μικρότερη ανεργία και κυρίως να προστατεύσουμε τα δημόσια αγαθά που είναι η ενέργεια και τα νερά. Τι κρίμα όμως! Ενώ οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν, με τεράστια ποσοστά, τις τύχες της περιοχής, εμείς οδηγούμαστε απ΄ το κακό στο χειρότερο. Χρειάστηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα να σιωπήσω χάριν της ενότητας και μόνο.

Ιδιαίτερα απογοητευτικό ήταν για μένα το γεγονός της μη έκδοσης ψηφίσματος για τη Μακεδονία, λόγω κομματικών υποχρεώσεων. Για μένα η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ελληνική! Όμως, δυστυχώς, τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίηση του στρατηγικής σημασίας τομέα της ενέργειας, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Για να μπορώ να κοιτάζω τα παιδιά μου στα μάτια και τους συμπολίτες μου με καθαρό πρόσωπο όπως πάντα, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω την ανεξαρτητοποίησή μου από το συνδυασμό “Ανατροπή – Δημιουργία” και την παραίτησή μου από την “Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη Δυτικής Μακεδονίας”.

Με την πράξη μου αυτή ακόμη και τώρα, την τελευταία στιγμή, προσπαθώ με τις μικρές μου δυνάμεις, να αποτρέψω το εθνικό έγκλημα. Στους πολίτες των Γρεβενών και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας δηλώνω, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, ότι συνεχίζω και παραμένω ενεργός και πάντα δίπλα τους. Οι ακόμη μεγαλύτεροι αγώνες τώρα ξεκινάνε!!!

Γρηγόρης Γιαννόπουλος Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Γρεβενών

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΕΗ, ΠΩΛΗΣΗ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!