Δήμαρχος Μαρκοπούλου: Πρόωρο το κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ

Σε δήλωση με την οποία σχολιάζει το κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ, προχώρησε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Σωτήρη Μεθενίτης, αναφέροντας πως το συνέδριο προγραμματίστηκε και έγινε λίγο πρόωρα αλλά και πως τα βασικά προβλήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση δεν έχουν να κάνουν με τον εκλογικό νόμο. Αναλυτικά η δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Ήταν ένα συνέδριο ,που προγραμματίστηκε λίγο πρόωρα και τελικά γίνεται πρόωρα, γιατί θεωρώ ότι είναι σωστή η ένσταση που προβάλλεται, ότι έπρεπε να είχαμε πιέσει τον υπουργό,να μας έχει δώσει το τελικό σχέδιο νόμου,για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση!

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα βασικά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την αυτοδιοίκηση,ΔΕΝ είναι τα θέματα του εκλογικού νόμου.

Τα βασικά προβλήματα είναι:
H υποχρηματοδότηση κατά 65% ,τα τελευταία 8 χρόνια και επίσης, η υποστελέχωση των Δήμων, λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων προσωπικού,που έχει φθάσει πανελλαδικά στο 25% και έχουν μειωθεί δραματικά,οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Αναφορικά, με το εκλογικό σύστημα, η απλή αναλογική, πρέπει να δούμε, ποια μορφή θα έχει.

Tο σίγουρο είναι, ότι εαν υπάρχει δεύτερη Κυριακή και υπάρχει Δήμαρχος που θα εκλέγεται με 50% +1, θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι για να υπάρχει αντιπροσώπευση, αυτής ακριβώς, της πολιτικής νομιμοποίησης του 50%+1 και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, θα πρέπει να υπάρχει και ο αντίστοιχος αριθμός θέσεων δημοτικών συμβούλων,
για το Δήμαρχο ,που ψηφίζεται απο το 50%+1,των συμπολιτών του!

Δεν πρέπει δηλαδή, ένας Δήμαρχος, που μπαίνει στην «βάσανο» της δεύτερης Κυριακής και παίρνει 50%+1 να μένει με τους δημ. συμβούλους, που ´´κερδίζει´´, στο 30 ή 35 ή 40% της πρώτης Κυριακής.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΩΡΟ