Νέα έρευνα του ΣΔΟΕ για το «Πάμε Στοίχημα» της Κεφαλλονιάς

Σε νέα έρευνα προχώρησε το ΣΔΟΕ αναφορικά με υπαλλήλους της πρώην Νομαρχίας Κεφαλλονιάς οι οποίοι έπαιξαν στο Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ δημόσιο χρήμα ύψους 704.000 ευρώ,  μετά και τη σχετική  αγωγή που κατέθεσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά τεσσάρων υπαλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το 2011 όταν αποκαλύφθηκε αναντιστοιχία στους λογαριασμούς και στους κωδικούς. Τότε διατάχθηκε ΕΔΕ και λεπτομερής έλεγχος από ορκωτούς λογιστές. Η λογιστική έρευνα έβγαλε λαυράκι καθώς αποδείχτηκε ότι την περίοδο 2000 έως 2010 και ειδικότερα από το 2007 και μετά, ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών μαζί με άλλους υπαλλήλους-συνεργούς στη Νομαρχία Κεφαλλονιάς, είχαν «απαλλοτριώσει» 704.000 ευρώ.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Real News», το κόλπο βασιζόταν στην έκδοση επιταγών, καθώς ο διευθυντής είχε στη διάθεσή του τους κωδικούς που χρησιμοποιούσε η Νομαρχία για την έκδοσή τους. Έτσι, η σπείρα εξέδιδε επιταγές στο όνομά της, πολλές από τις οποίες -σύμφωνα με την εφημερίδα- κατέληγαν σε συγκεκριμένο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στα Δελαπορτάτα Κεφαλλονιάς.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η αετονύχηδες υπάλληλοι είχαν καταφέρει να κλέψουν και 145.000 ευρώ που προορίζονταν για τις ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ των συναδέλφων τους. Μάλιστα, για να καλύψουν την παρανομία τους οι επίορκοι υπάλληλοι φρόντιζαν να εξαφανίσουν τα ειδοποιητήρια που έστελνε το Ταμείο έστελνε στη Νομαρχία ότι δεν έχει πληρώσει τις εισφορές των εργαζομένων της.

 

Σχετικά:
Π. Ιονίων Νήσων: Αγωγή κατά τεσσάρων υπαλλήλων για το «Πάμε Στοίχημα»

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!