Αγοραστός σε Ολλανδική εφημερίδα: Σας στηρίξαμε, καιρός να κάνετε το ίδιο

Την ανάγκη ο Βορράς να στηρίξει το Νότο όπως κι εκείνος στήριξε για χρόνια τις οικονομίες του Βορρά στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, τόνισε σε συνέντευξη στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία οικονομική εφημερίδα της Ολλανδίας  «Financieele Dagblad» και στο δημοσιογράφο Jule Hinrichs ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός.

«Οι χώρες του Νότου πρέπει να ενισχυθούν από τον ευρωπαϊκό Βορρά, αλλιώς η κρίση θα δημιουργήσει ασύμμετρες απειλές για τις χώρες του. Άλλωστε, ο Νότος είναι εκείνος που για χρόνια στήριξε τις οικονομίες του Βορρά στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Τώρα είναι η σειρά τους να πράξουν το ίδιο. Τη δεδομένη στιγμή παρατηρούμε ότι η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε κοινωνική, με αποτέλεσμα να απειλείται ο κοινωνικός ιστός.   Χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε μια πολιτική λύση για βιώσιμες οικονομίες μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού και με άμεσο κίνδυνο τον κοινωνικό κανιβαλισμό, γιατί οτιδήποτε άλλο εφαρμόστηκε εξάντλησε τις αντοχές και τις ανοχές της κοινωνίας», επισήμανε ο κ. Αγοραστός.

Πρόσθεσε δε ότι «οι πλούσιες οικονομίες δεν ζουν εν κενώ, χρειάζονται λειτουργικές οικονομίες γύρω τους για να διαφυλάξουν τις θέσεις τους. Οι εξαιρετικά άνισες οικονομίες δεν λειτουργούν αποτελεσματικά και δεν θα είναι σταθερές ούτε βιώσιμες».

Ζητούμενο, η ανάκαμψη στην πράξη και όχι στα χαρτιά

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υποστήριξε επίσης ότι «τα οικονομικά προβλήματα δεν λύνονται με δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα. Το ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της οικονομίας, όχι στα χαρτιά, αλλά στην πράξη και αυτή μπορεί να έρθει μόνο με σχέδιο αξιόπιστο, δίκαιο με άμεση εφαρμογή».

»Χρειάζεται να υπάρξει άμεση ρευστότητα στην αγορά, γρήγορη εξάλειψη των διαφόρων προνομίων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και σταδιακή ελάφρυνση του βάρους που έχουν υποστεί οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι συνεπείς φορολογούμενοι», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι ο ολλανδός δημοσιογράφος Jule Hinrichs έχει πάρει στο παρελθόν αρκετές συνεντεύξεις από προσωπικότητες του ελληνικού πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου και προσπαθεί να παρουσιάσει τις θετικές όψεις της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!