Ιόνια Νησιά: Στο ΕΣΠΑ η ανέγερση του Περιφερειακού Ιατρείου Δήμου Μεγανησίου

Την ένταξη της Πράξης: «Ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου Δήμου Μεγανησίου» στον Άξονα Προτεραιότητας «09 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ιονίων Νήσων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι»,  υπέγραψε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για κτήριο, που θα κατασκευαστεί στο Κατωμέρι, σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Μεγανησίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας. Το συνολικό εμβαδόν του κτηρίου είναι 170 τ.μ. και θα εξαπλωθεί στο ισόγειο, όπου θα κατασκευαστούν: Είσοδος – Πληροφορίες, αίθουσα αναμονής, δυο χώροι εξεταστηρίων, ένας χώρος στάσης και εργασίας νοσοκόμας, ένα γραφείο γιατρού, τρία WC (Α.Μ.Ε.Α., Προσωπικού και Παιδιών), εξεταστήριο Παιδιατρικού, καθώς και μηχανοστάσιο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται η δημιουργία ράμπας για την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και σύστημα BRAILLE για την εξυπηρέτηση των τυφλών.

Ο προϋπολογισμός για το έργο ανέρχεται σε 380.000 ευρώ και η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!