Β. Παπαγεωργόπουλος: Ζητώ μια δίκαιη δίκη

Θύμα δικαστικής πλάνης και θύμα πολιτικής αντιπαράθεσης δηλώνει, μέσα από τις φυλακές των Διαβατών και ύστερα από έξι μήνες εγκλεισμού, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του κεντρικού Δήμου.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, με σημερινή του επιστολή υπογραμμίζει, πως βρίσκεται άδικα στη φυλακή πάνω από μισό χρόνο και πως «ευτυχώς η ελληνική δικαιοσύνη σε λίγες μέρες, στις 22 Οκτωβρίου 2013, θα επανεξετάσει την υπόθεση».

«Αυτό που ζητώ είναι απλό: Μια δίκαιη δίκη μέσα σε ένα πνεύμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας, που η απόφασή της θα στηριχτεί αποκλειστικά και μόνον σε αποδεικτικά στοιχεία» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή, τονίζοντας παράλληλα πως αν αποδειχτεί ότι «έχω καταχρασθεί έστω και ένα ευρώ να πεθάνω στη φυλακη», ειδάλλως «να αποκατασταθεί πλήρως το όνομα μου».

Η επιστολή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

 «Άδικα σπιλώνουν το όνομά μου. Άδικα μου έκλεψαν μισό χρόνο από τη ζωή μου.

 Να έχεις δώσει την ψυχή σου για την πόλη σου και την Πατρίδα σου, οι συμπολίτες σου να σε έχουν επιβραβεύσει και να σε έχουν εκλέξει 11 εν συνεχεία φορές ως εκπρόσωπό τους, να έχεις υπηρετήσει με πλήρη ανιδιοτέλεια όλα τα δημόσια αξιώματα που σου έδωσε ο Λαός, να μην έχεις αποκτήσει τα τελευταία 20 χρόνια ούτε ένα νέο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και μετά από μία απόλυτη δικαστική πλάνη να σπιλώνεται το όνομά σου και να το χρησιμοποιούν 45 ημέρες πριν την εκδίκαση της Έφεσής σου για μικροκομματικούς σκοπούς στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση, είναι κάτι που δεν αντέχει ο ανθρώπινος νους, είναι κάτι το ασύλληπτο.

 Επειδή αναφέρθηκα σε απόλυτη δικαστική πλάνη, σε όσους έχουν την παραμικρή αμφιβολία θα ήθελα, αφού υπενθυμίσω ότι ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο υπάρχει εις βάρος μου, να απευθύνω συγκεκριμένα ερωτήματα ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, τα οποία πρέπει να απασχολήσουν και την Ελληνική Δικαιοσύνη όπως:

 1. Είναι δυνατόν ο επίορκος υπάλληλος την πρώτη ημέρα της δίκης να ομολογεί και προφορικώς (σελ. 9 της απόφασης) και γραπτώς (σελ. 13) ότι υπεξαιρούσε χρήματα από τον Δήμο τουλάχιστον από το έτος 1998 (!) και να καταδικάζομαι εγώ ως… Δήμαρχος για «Άμεση συνέργεια, δηλαδή ότι χωρίς εμένα δεν μπορούσε να υπεξαιρεί, όταν το 1998 εγώ δεν ήμουν δήμαρχος αλλά ήμουν βουλευτής και ουδεμία σχέση είχα με τον Δ.Θ.;

 2. Είναι δυνατόν ο συγκεκριμένος υπάλληλος να καταδικάζεται (σελ. 2235 της απόφασης) από το Δικαστήριο σε κάθειρξη 8 ετών για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προήλθε από υπεξαιρέσεις στον Δ.Θ.» το έτος 1998 και να καταδικάζομαι και εγώ ως… Δήμαρχος για «Άμεση συνέργεια», δηλαδή ότι χωρίς εμένα δεν μπορούσε να υπεξαιρεί, όταν το 1998(!) εγώ δεν ήμουν δήμαρχος αλλά ήμουν βουλευτής και ουδεμία σχέση είχα με τον Δ.Θ.;

 Και τόσα άλλα…

Είναι πλέον πεντακάθαρο σε όσους έχουν ασχοληθεί έστω και 10 λεπτά με την περίπτωσή μου, ότι έχω πέσει θύμα μιας απόλυτης δικαστικής πλάνης και σήμερα γίνομαι θύμα πολιτικής αντιπαράθεσης.

Είναι φανερό ότι άδικα λοιδορήθηκε και λοιδορείται το όνομά μου.

Άδικα βρίσκομαι στη φυλακή πάνω από μισό χρόνο.

Ευτυχώς η Ελληνική Δικαιοσύνη σε λίγες ημέρες (22.10.2013) θα επανεξετάσει την υπόθεση.

 Αυτό που ζητώ είναι πολύ απλό:

Μια δίκαιη δίκη μέσα σε ένα πνεύμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας, που η απόφασή της θα στηριχθεί αποκλειστικά και μόνον σε αποδεικτικά στοιχεία.

Αν αποδειχθεί ότι σε όλη μου τη ζωή – και όχι μόνο στα 12 χρόνια της Δημαρχίας μου – έχω καταχραστεί έστω και ένα ευρώ να πεθάνω στη φυλακή.

Αν όμως αποδειχθεί ότι τίμησα μέχρι κεραίας τον όρκο που έδωσα όταν με εντολή του Λαού της Θεσσαλονίκης ορκίσθηκα τρεις φορές Δήμαρχος της πόλης μου, τότε να αποκατασταθεί πλήρως το όνομά μου, ένα όνομα που με κόπους και θυσίες επί 50 χρόνια έχτιζα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΔΙΚΗ, ΦΥΛΑΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!