Τσίπρας: Πολιτική η δίκη της ΠΟΕ-ΟΤΑ (βίντεο)

Η δίκη 35 μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ εντάσσεται σε σχέδιο ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και κοινωνικών αντιστάσεων, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αν και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη, χαρακτήρισε τη δίκη ως πολιτική και σημείωσε ότι μετά και τις πολιτικές επιστρατεύσεις, είναι σαφές ότι έρχεται η ποινικοποίηση των αγώνων, κάτι που αντανακλά τον πανικό και τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στις αντιστάσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος από την πλευρά του δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει τους συνδικαλιστές, αλλά εμείς, πρόσθεσε, θέλουμε να τρομοκρατήσουμε όλους αυτούς, που οδηγούν τον λαό στη φτώχεια. Δεν έχουμε κλαδικά αιτήματα, αλλά ένα γενικότερο ζήτημα που είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, είπε ο κ. Μπαλασόπουλος.

Ο κ. Τσιπρας απεύθυνε πρόσκληση σε μαζικούς φορείς, κοινωνικές οργανώσεις, αλλά και στον ελληνικό λαό για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου συμπαράταξης, που, με ανένδοτο αγώνα, θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προσφύγει σε εκλογές και δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός, «παρά τη φάση της βουβής οργής» που διέρχεται, μπορεί να εκφράσει την αντίθεσή του και να διεκδικήσει διέξοδο σωτηρίας με μια πολιτική λύση, δηλαδή μέσα από τις κάλπες.

Τέλος εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρό ζήτημα κυριαρχίας της χώρας, μετά και τη συζήτηση στη Γερμανία για τη χορήγηση νέου δανείου στην Ελλάδα, που θα συνοδεύεται από νέο Μνημόνιο και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΙΚΗ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]