Συνεργασία με το ΙΤΕ για το «Ηράκλειο: Έξυπνη πόλη»

Συνάντηση με ερευνητές του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ  ώστε να ανταλλάξους ιδέες για την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν την εικόνα του Ηρακλείου είχαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Αεράκη. Στόχος η ενδυνάμωση του «οικοσυστήματος» πληροφορικής και επικοινωνιών, επιταχύνοντας τη συνεχή αλλαγή της σε μια πρωτοπόρα έξυπνη πόλη με ισχυρό brandname.

Υπενθυμίζεται ότι το  Ηράκλειο ήδη βρίσκεται στη λίστα του Intelligent Community Forum, διεθνούς οργανισμού που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ως μια από τις 21 πιο έξυπνες  πόλεις του κόσμου για τα έτη 2012 και 2013.

Το όραμα «Ηράκλειο: Έξυπνη πόλη» έχει υιοθετηθεί από τους φορείς της πόλης που πρόσφατα συγκρότησαν επιτροπή για συλλογική προώθηση και διαχείριση του οράματος.  Η επιτροπή αυτή σχεδιάζει προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις για την υλοποίηση μεγάλων έργων ψηφιακών δράσεων στα πλαίσια της νέας Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης στον τομέα της Καινοτομίας και των Νέων Τεχνολογιών.

Οι δράσεις αυτές θα επικεντρωθούν στους τομείς: Ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων, Τουρισμός – Πολιτισμός, , Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Επιχειρηματικότητα – Εργασία και Περιβάλλον. Σαν αποτέλεσμα  αναμένεται αύξηση της οικονομικής αποδοτικότητας της οικονομίας του Ηρακλείου και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε ότι στις προτεραιότητες του Δήμου Ηρακλείου είναι να εδραιωθεί το Ηράκλειο μέσα από την αξιοποίηση των Καινοτομιών και των Έξυπνων Λύσεων στις υψηλές θέσεις κατάταξης στις Παγκόσμιες Ανταγωνιστικές Λίστες

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο Κρήτης: Ξανά στις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση