«Σκούπα» για τα τραπεζοκαθίσματα στην Πάτρα

Μικτά κλιμάκια του Δήμου Πατρέων και της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποίησαν σήμερα εκτενείς ελέγχους στο κέντρο της Πάτρας προκειμένου να ελέγξουν καταστήματα σχετικά με την έκδοση αδειών για τοποθέτηση  τραπεζοκαθισμάτων και την υπέρβαση των ορίων τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων με καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων.

Τα συνεργεία διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες τηρούν την νομιμότητα, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες προκλητικές εξαιρέσεις και μάλιστα σε κεντρικότατα σημεία της πόλης που δημιουργούν εικόνα αναρχίας με κατάληψη ακόμη και πεζοδρομίων.

Στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι τα καταστήματα δεν διέθεταν άδεια,  τα συνεργεία απομάκρυναν όλα τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκε υπέρβαση με κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, τα συνεργεία απομάκρυναν μόνο τα τραπεζοκαθίσματα που βρίσκονταν εκτός του νόμιμου χώρου.

Ο Δήμος προχώρησε στην απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους καταστηματάρχες.

Είχαν προηγηθεί δύο έλεγχοι κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν επιβληθεί πρόστιμα στους παρανομούντες.

Μετά από δύο ελέγχους, κατά τους οποίους έχει διαπιστωθεί παρανομία,  ο Δήμος έχει το υποχρέωση να αφαιρεί- χωρίς καν προειδοποίηση- τα τραπεζοκαθίσματα όσων επιμένουν να δημιουργούν πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος, παράλληλα με την μείωση των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων,  προχώρησε από τον Δεκέμβριο σε συνεννοήσεις με τους συλλόγους των καταστηματαρχών, ενημέρωσε για όλα τα  χρονοδιαγράμματα και εξάντλησε όλα τα περιθώρια χάριτος.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΤΡΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση