Μνημόνιο για την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας

Η υπογραφή μνημονίου   για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας αποφασιστηκε κατά την συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς με τον   Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο,   και την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της  «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων  Α.Ε.»  Δώρα Γαλάνη.

Συμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία θα αναλάβει τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και θα τους χρηματοδοτήσει μέσα από το πράσινο ταμείο.

Προκειμένου μάλιστα να έχει πλήρη εικόνα για την περιοχή, εκπρόσωποι της εταιρείας θα έρθουν στην Πάτρα τη μεθεπόμενη εβδομάδα για να επισκεφθούν τους προτεινόμενους προς ενοποίηση χώρους.

Με βάση την πρόταση του  Δήμου Πατρέων ο αναδειχθείς αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης (Μυκηναϊκή Νεκρόπολη και Οικισμός) θα  συνδεθεί  με την Ρωμαϊκή Γέφυρα και το χώρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου.

Παράλληλα θα  ενοποιηθούν και αναδειχθούν επιπλέον οι υφιστάμενοι αρχαιολογικοί χώροι (Αρχαίο Ωδείο, Ιππόδρομος, Φρούριο, Βυζαντινά Μνημεία) και συγχρόνως θα προβληθεί η φυσιογνωμία της πόλης, μέσω στοιχείων της πρόσφατης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς (διατηρητέα ιδιωτικά και δημόσια νεοκλασικά κτίρια, ιεροί ναοί μοναδικής αρχιτεκτονικής, κλίμακες που συνδέουν τα δύο επίπεδα της πόλης, κλπ) που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής παρέμβασης.

Ο κ. Δημαράς συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Βασίλη Λοτσάρη, την Γενική Διευθύντρια  Έργων και Περιβάλλοντος κ. Ελένη Αλεξοπούλου, τον Διευθυντή Αρχιτεκτονικού Έργου- Η/Μ κ. Βασίλη Σταμόπουλο και τον Διευθυντή Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής  κ. Βασίλη Τσιγάρα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΕΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ


Αφήστε μια απάντηση