Επιτυχής η ημερίδα για ανέργους στην Ζάκυνθο

Πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια ημερίδα παρουσίασης της πράξης «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ζακύνθου». Οι δράσεις του προγράμματος στοχεύουν στην προετοιμασία 100 ωφελούμενων που διαμένουν στη Ζάκυνθο, που θα οδηγήσει στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας, είτε μέσω της εξαρτημένης απασχόλησης, είτε μέσω της επιχειρηματικότητας (δημιουργία ατομικής ή κοινωνικής επιχείρησης).

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων κοινωνικής πολιτικής που αναπτύσσει ο Δήμος Ζακύνθου και υλοποιείται με συντονιστή την Συνεταιριστική Αυτοδιοικητική Ζακύνθου (ΣΑΖ.ΑΕ).

Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Κύρια εργαλεία για την υλοποίηση της παρέμβασης αποτελούν η επαγγελματική συμβουλευτική, η κατάρτιση, η ενδυνάμωση, η προετοιμασία και η ενημέρωση για τις προοπτικές ανάπτυξης στην τοπική αγορά.

Άμεσα και μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν προσεχώς με ειδική ανακοίνωση να συμπληρώσουν αιτήσεις συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους, τους ωφελούμενους, τους εταίρους και τα προγράμματα κατάρτισης του προγράμματος διατίθενται στην ιστοσελίδα της Συνεταιριστικής Αυτοδιοικητικής Ζακύνθου www.sazae.gr, στην κατηγορία τοπΕΚΟ Ζακύνθου.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΜΠΟΖΙΚΗΣ, ΤΟΠΕΚΟ


Αφήστε μια απάντηση