Δ. Πατρέων: Τρεις αντιδημαρχίες στις δράσεις του «Let’s do it»

Την προσεχή Κυριακή (14 Απριλίου) θα υλοποιηθεί η δράση «Let’s do it Greece – καθαρίζουμε τη Δυτική Ελλάδα σε μία μέρα», ο Δήμος Πατρέων θα συμμετάσχει στη δράση με τρεις αντιδημαρχίες.

Πιο συγκεκριμένα, η αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών, η αντιδημαρχία Καθαριότητας, Διαχείρισης Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Πολιτικής Προστασίας και η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Πρασίνου και Τοπικής Οικονομίας συμμετέχουν στις δράσεις που θα γίνουν στο Δήμο Πατρέων και έχουν χαρτογραφηθεί ως εξής:

-Υποβρύχιος καθαρισμός λιμανιού και καθαρισμός ακτής Ψαθοπύργου από την ομάδα του καταδυτικού κέντρου ΠΡΩΤΕΑΣ. Συνάντηση στην προβλήτα του λιμανιού του Ψαθοπύργου στις 10:30 τερματισμός δράσης ώρα 12:00.

-Καθαρισμός ακτών Αραχωβίτικων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αραχωβίτικων. Συνάντηση στο λιμάνι Αραχωβίτικων στις 10:30.

-Καθαρισμός κοίτης ποταμού Διακονιάρη από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας. Συνάντηση στην Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού (Ελευθερίου Βενιζέλου & Γεωργίου Παπανδρέου) στις 10:00 και τερματισμός δράσης 14:00.

-Καθαρισμός Πλαζ ΕΟΤ και Έλους Αγυιάς από την εθελοντική ομάδα Patrinistas. Συνάντηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις βόλεϊ στην Πλαζ ΕΟΤ στις 9:30 και τερματισμός δράσης 13:30.

-Καθαρισμός κοινότητας Δρεπάνου από κατοίκους της κοινότητας. Συνάντηση στη θέση βάλτου παραλίας Δρεπάνου στις 9:30.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των σκουπιδιών θα γίνεται διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων όπου θα περάσει αυτοκίνητο της ανακύκλωσης για την αποκομιδή τους.

Όσοι  από τις εθελοντικές οργανώσεις και εθελοντές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις παραπάνω δράσεις, είναι ευπρόσδεκτοι στην ανοιχτή πρόσκληση προς όλους. Στόχος είναι να μεταδοθεί ο υγιής εθελοντισμός, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων και των φορέων για περαιτέρω ανάλογες ενέργειες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, LET'S DO IT


Αφήστε μια απάντηση