«Σκοτωμός» στο Μαρούσι για συγγενείς δημοτικών συμβούλων που προσλήφθηκαν με πλαστά στο δήμο

Υψηλών τόνων διαμάχη μεταξύ της πλειοψηφούσας παράταξης του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και της αντιπολιτευόμενης παράταξης «Ενότητα Ανατροπή και Έργο» λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Η αντιπολιτευόμενη παράταξη έχει καταγγείλλει το δήμαρχο ότι, «αποσιώπησε για χρόνια τη χρήση πλαστών πτυχίων συγγενών πρώτου βαθμού, εξεχόντων πολιτικών συνεργατών του, που αποτελούν, ακόμα και σήμερα, τη «στενή αυλή» του».

Απέναντι στις κατηγορίες η παράταξη του δημάρχου, Γιώργου Πατούλη, εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: Γιατί δεν παραδέχονται δημόσια ότι οι έλεγχοι της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου είναι αυτοί που ανέδειξαν το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών;

Το κείμενο της πλειοψηφίας έχει ως εξής:

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ δημοτική παράταξη «Ενότητα Ανατροπή και Έργο», σχετικά με τον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων και πιστοποιητικών των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου που διενεργήθηκε από τη Διοίκηση Πατούλη, αναδεικνύει την υποκρισία των στελεχών της συγκεκριμένης παράταξης.

Αναδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η συγκεκριμένη παράταξη δεν έλαβε υπόψη της το συντριπτικό σε βάρος της αποτέλεσμα των εκλογών του προηγούμενου Μαΐου γι αυτό έχει επιλέξει ως μέθοδο αντιπολίτευσης τη συκοφαντία και τη λάσπη.

Η λάσπη όμως και η συκοφαντία πάντα επιστρέφουν σε αυτούς που τη χρησιμοποιούν. Στους ψεύτες και συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου απαντάμε με καθαρές και ξάστερες κουβέντες.
Και τους θέτουμε συγκεκριμένα ερωτήματα.

• Ερώτημα πρώτο, είναι υπέρ ή κατά των ελέγχων στους φακέλους εργαζομένων στους Δήμους;

Η Διοίκηση Πατούλη έχει ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ των ελέγχων. Η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αποτελεί θεματοφύλακα της νομιμότητας κι όχι να δίνει συγχωροχάρτι σε αυτούς που βρήκαν «παράθυρο» είτε για να «τρυπώσουν» στο Δημόσιο, είτε για να αυξήσουν παράτυπα τις αμοιβές τους. Δεν αποτελεί τιμή για το θεσμό και τον τρόπο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης  να υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι που προσελήφθησαν ή έλαβαν θέσεις ευθύνης και αυξήσεις στους μισθούς τους με μαϊμού πτυχία και πιστοποιητικά. Η Διοίκηση Πατούλη δεν κουκουλώνει τέτοιου είδους συμπεριφορές , αντίθετα τις αναδεικνύει και επιβάλλει τις κυρώσεις που προβλέπει η Νομοθεσία.
Είναι λοιπόν υποκριτές όταν εγκαλούν τη Διοίκηση Πατούλη για τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου, όταν αυτοί είναι που δηλώνουν δημόσια, τόσο ως δημοτική παράταξη όσο και ως κόμμα, ότι είναι αντίθετοι με τον οποιοδήποτε έλεγχο.

Ο κ. Κούκουζας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο στο Μαρούσι, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είναι αυτοί που έχουν σηκώσει τη σημαία της επανάστασης και απαιτούν να σταματήσει άμεσα κάθε έλεγχος που γίνεται στους φακέλους και στις συμβάσεις των εργαζομένων στους φορείς της Αυτοδιοίκησης.  Οι Δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που δεν θέλουν τον έλεγχο των φακέλων; Γιατί άραγε; Τι φοβούνται;

Τελικά ποια είναι η θέση τους; Είναι υπέρ ή κατά των ελέγχων.
Είναι υπέρ των ελέγχων μόνον όσον αφορά το Δήμο Αμαρουσίου και κατά των ελέγχων στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας;
Ας μας πουν καθαρά ποια είναι η θέση τους.

• Ερώτημα δεύτερο, γιατί συκοφαντούν τη Διοίκηση Πατούλη; Επειδή διενήργησε τους ελέγχους;

Είναι συκοφάντες όταν υποστηρίζουν ότι η Διοίκηση Πατούλη συγκαλύπτει εργαζόμενους με πλαστά πιστοποιητικά. Αν ήθελε να συγκαλύψει, δεν θα προχωρούσε στον έλεγχο των φακέλων όλων των εργαζομένων του Δήμου. Αντίθετα με τα όσα συκοφαντικά υποστηρίζει η παράταξη της αντιπολίτευσης, η  Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή:

1. που ανταποκρίθηκε άμεσα στην εντολή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στον έλεγχο νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου, στο σύνολο των υπαλλήλων του Δήμου, μόνιμου και αορίστου χρόνου
2. οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου είναι αυτές επίσης που έχουν διαβιβάσει όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών.
3. έχουμε ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ελέγχων και όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς μας και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Οι παραπάνω ενέργειες αποδεικνύουν ότι η Διοίκηση Πατούλη δεν κουκουλώνει τίποτε και κανέναν , ενώ αντίθετα η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που λέει ψέματα και συκοφαντεί πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

• Για την Διοίκηση Πατούλη, πάνω από όλα είναι η τήρηση της νομιμότητας

Επιπλέον, ξεκαθαρίζουμε ένα ακόμη σημείο , για να μην υπάρχουν σκιές. Η Διοίκηση Πατούλη κατά τη διάρκεια της θητείας της, όλα αυτά τα 7,5 χρόνια, δεν διόρισε ούτε έναν υπάλληλο για τον οποίο ο έλεγχος διαπίστωσε ότι χρησιμοποίησε πλαστά πιστοποιητικά.

Όλες οι περιπτώσεις υπαλλήλων για τις διαπιστώθηκαν παρατυπίες, αφορούν προσλήψεις και χρήσεις πλαστών πιστοποιητικών που έγιναν από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου.

Σε άλλη περίοδο έγιναν οι παρατυπίες, ενώ στην περίοδο της Διοίκησης Πατούλη ελέγχθηκαν οι παρατυπίες αυτές, αναδείχθηκαν και στάλθηκαν στον Εισαγγελέα. Χωρίς να εξετάσουμε το βαθμό συγγένειας ή την πιθανή  φιλική σχέση τους με στελέχη της Διοίκησης .
Για μας πάνω από όλα, είναι η τήρηση της νομιμότητας.
Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η νομιμότητα είναι έννοια σχετική.
Την επιθυμούν κατά περίπτωση , σύμφωνα με τα κομματικά ή προσωπικά  τους συμφέροντα.
Είναι σαν την επιλεκτική στάση που επιδεικνύουν απέναντι στη βία και την παραβατική συμπεριφορά, όπως αποδείχθηκε με πρόσφατες ανακοινώσεις τους. Είναι ανεκτικοί απέναντι στη βία των τρομοκρατών και των ακροαριστερών κουκουλοφόρων και καταδικάζουν απερίφραστα τη βία της ακροδεξιάς.

Οι πολίτες του Αμαρουσίου μας αξιολογούν όλους από τις πράξεις μας.
Γι αυτό εξέλεξαν τη Διοίκηση Πατούλη για τρίτη συνεχή θητεία, από την πρώτη Κυριακή, με 58%, ενώ αντίθετα έδωσαν στη δημοτική παράταξη τους ένα τόσο χαμηλό ποσοστό.

Δεν σταματάμε όμως εδώ, στις εκλογές της Κ.Ε.Δ.Ε. οι δυνάμεις του έργου,  της νομιμότητας και της υπευθυνότητας θα επικρατήσουν και πάλι σε βάρος αυτών που εκφράζουν το ψέμα, τη συκοφαντία και την ανευθυνότητα.

Υπομονή λίγες μέρες ακόμη.

Απάντηση από την αντιπολίτευση

Σε απάντηση στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου η παράταξη «Ενότητα Ανατροπή και Έργο και στο Μαρούσι» εξέδωσε το παρακάτω κείμενο:

Οι τρεις συγκαλύψεις του κ. Πατούλη

Με πρόσφατη παρέμβασή της η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΈΡΓΟ για το Μαρούσι αποκάλυψε ένα πολιτικό σκάνδαλο στο Δήμο: τη συγκάλυψη από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη «πρωτοκλασάτων» δημοτικών συμβούλων των οποίων συγγενείς πρώτου βαθμού πλαστογράφησαν τα πιστοποιητικά τους για να εργαστούν στο Δήμο Αμαρουσίου.

Αντί μιας απάντησης σε αυτό το τόσο απλό ζήτημα, το γραφείο τύπου του Δήμου εξέδωσε ολόκληρη πραγματεία περί αριστεράς, αναπαράγοντας μάλιστα τη λογική της μονταζιέρας της ΝΔ που τους στηρίζει παντοιοτρόπως, ότι δήθεν αρνούμαστε τον έλεγχο νομιμότητας των προσλήψεων. Με πόσο περισσότερη έμφαση να δηλώσουμε πως συμφωνούμε απολύτως με τον έλεγχο τίτλων σπουδών ακριβώς επειδή αυτός ο έλεγχος δικαιώνει πανηγυρικά τις αριστερές παρατάξεις, αποκαλύπτοντας στην κοινή γνώμη τα αναίσχυντα ρουσφέτια των συγκυβερνώντων και των δημάρχων τους;

Επαναλαμβάνουμε: η πλαστογραφία αφορά πρώτου βαθμού συγγενείς επιφανών αιρετών της δημοτικής Αρχής, δηλαδή συζύγους, αδέλφια, γονείς, παιδιά. Πόσο παιδαριώδες ο κ. Πατούλης να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ποιους αφορά, να αρνείται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για στελέχη που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο και να τους δίνει χώρο και αξιώματα στη δημόσια ζωή της πόλης μας!

Ο κ. Δήμαρχος απώλεσε τρεις ευκαιρίες να δώσει περιεχόμενο στα παχιά λόγια που επαναλαμβάνει αδιάλειπτα περί αξιοκρατίας και διαφάνειας:

α) ΠΡΙΝ τις δημοτικές εκλογές, όταν μπορούσε να γνωστοποιήσει τις λαθροχειρίες ζητώντας την παραίτηση των συμβούλων του και αντί γι’ αυτό τις αποσιώπησε. β) ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, όταν μπορούσε να ευχαριστήσει τους περί ου ο λόγος δημοτικούς συμβούλους για τις υπηρεσίες τους και να μην τους συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του και αντί γι’ αυτό τους νομιμοποίησε. γ) ΜΕΤΑ τις εκλογές, όταν μπορούσε να τους αγνοήσει και να τοποθετήσει άλλους δημοτικούς συμβούλους στα θεσμικά αξιώματα του δήμου και αντί γι’ αυτό τους επιβράβευσε. Δεν διαθέτει άραγε άλλους ικανούς δημοτικούς συμβούλους η παράταξή του;

Ο κ. Πατούλης αποσιώπησε, νομιμοποίησε και επιβράβευσε μια τόσο ξεδιάντροπη συμπεριφορά στην εποχή της πιο απεγνωσμένης αναζήτησης εργασίας. Τρεις φορές το τρένο του πολιτικού θάρρους και της ευθύνης τον προσπέρασε και τώρα φιλοδοξεί να γίνει «ανατροπέας».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΓΙΑΚΗΣ, ΠΛΑΣΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!