Θεσμικές αλλαγές ζητά ο Πατούλης λίγο πριν τις εκλογές των ΠΕΔ και ΚΕΔΕ - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
24
Ιανουάριος
Back

Θεσμικές αλλαγές ζητά ο Πατούλης λίγο πριν τις εκλογές των ΠΕΔ και ΚΕΔΕ

Αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη εκπροσώπηση όλων των δήμων, δίκαιη κι αντικειμενική κατανομή πόρων, σύμφωνα με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών κι όχι με βάση τα συμφέροντα των πληθυσμιακά μεγαλύτερων δήμων σε βάρος των μικρών και απαλλαγή της Αυτοδιοίκησης από τον στενό κομματικό εναγκαλισμό, διεκδικεί το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», όπως αναφέρεται σε επιστολή τού επικεφαλής της Πρωτοβουλίας, δήμαρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, που απέστειλε προς τους δημάρχους της χώρας, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στην επιστολή του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρει ότι το Κίνημα Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση είναι μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία που έχει τη στήριξη 165 δημάρχων και επικρίνει όσους «επιχειρούν ψευδώς να μας παρουσιάσουν ως μια κομματικά κατευθυνόμενη πρωτοβουλία».

«Μας αποκαλούν “γαλάζιους” υποψήφιους, ενώ παρουσιάζουν τις δικές τους υποψηφιότητες ως δήθεν ανεξάρτητες, “λευκές”» αναφέρει ο κ. Πατούλης, ρωτώντας «πώς μιλούν για ανεξαρτησία και για δήθεν “λευκές υποψηφιότητες”, όταν στηρίζονται σε χρίσματα που δίνονται σε γραφεία αρχηγών κομμάτων και βασίζουν τον πολιτικό σχεδιασμό τους στη δημιουργία ετερόκλητων συμμαχιών, που έχουν ημερομηνία λήξης την επομένη των εκλογών», και τονίζει:

«Είμαστε η Δύναμη Ανατροπής κατεστημένων συμφερόντων. Είμαστε η Νέα Δύναμη στην Αυτοδιοίκηση, που ήρθε να ανατρέψει παράταιρες συμμαχίες και κατεστημένα συμφέροντα ετών».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!