Παράταση συμβάσεων: Τι απαντά ο Δ.Ηρακλείου Αττικής για τις απολύσεις

Με τη δημόσια διαβεβαίωση ότι «όσο περνάει από το χέρι της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, δημοτικός υπάλληλος, που είναι χρήσιμος στην πόλη και υπάρχει η δυνατότητα να μείνει, δεν θα απολυθεί ποτέ από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής», απαντά η δημοτική αρχή της πόλης σε όσα της καταλογίζουν για την απόλυση συμβασιούχων, ενώ δέχεται εδώ και καιρό καταγγελίες καταγγελίες ότι «παίζει καθυστερήσεις» στο θέμα της παράτασης συμβάσεων υπαλλήλων του.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η δημοτική αρχή της πόλης και ο προσωπικά ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μπορέσουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, έχοντας πρώτα εξασφαλίσει ότι τους καλύπτει η κείμενη νομοθεσία και θα μπορούν να πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους».

Ο Δήμος αναφέρει ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει ερώτημα προς την κεντρική διοίκηση, περιορίζεται όμως να αναφέρει ότι την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στον ΟΠΑΚΜ, θα τη σημάνει ενδεχόμενη «θετική απάντηση».

Ακόμη, στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή θυμίζει περιπτώσεις στο παρελθόν όπου ανανεώθηκαν συμβάσεις εργαζομένων, και λέει αποτελεί «ρητή η εντολή του δημάρχου της πόλης: οι 6 εργαζόμενοι στον ΟΠΑΚΜ να συνεχίσουν κανονικά την εργασία στην υπηρεσία τους και κατηγορηματική η δέσμευση ότι – εάν υπάρχει η δυνατότητα – οι συμβάσεις θα ανανεωθούν».

Να σημειωθεί όμως ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κατηγορείται ακριβώς από το Συνδικάτο ΟΤΑ ότι «μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων με το πρόσχημα ότι υπάρχουν διάφορα «νομικά» προβλήματα», ενώ πολύ πρόσφατα αγνόησε τους συμβασιούχους ακυρώνοντας συνάντηση μαζί τους.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Αναφορικά με όσα βεβιασμένα ακούγονται και γράφονται για το θέμα που έχει προκύψει με την ανανέωση των συμβάσεων έξι υπαλλήλων του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η δημοτική αρχή της πόλης και ο προσωπικά ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μπορέσουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, έχοντας πρώτα εξασφαλίσει ότι τους καλύπτει η κείμενη νομοθεσία και θα μπορούν να πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει ερώτημα προς την κεντρική διοίκηση, θετική απάντηση στο οποίο θα σημάνει την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στον ΟΠΑΚΜ.

Είναι ξεκάθαρη θέση αυτής της διοίκησης, θέση η οποία έχει αποδειχθεί με πράξεις πολλές φορές έως τώρα, ότι ουδείς εργαζόμενος στον Δήμο περισσεύει, ουδείς που μπορεί να παραμείνει στην θέση του θα φύγει.

Βάση αυτής της θέσης, τον περασμένο Απρίλιο, όταν ήταν στην διακριτική ευχέρεια των Δήμων και όχι υποχρεωτικό για τους ΟΤΑ, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, ανανεώθηκαν οι συμβάσεις 25 εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Βάση αυτής της θέσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανανεώθηκαν όσες συμβάσεις έληγαν από εργαζομένους στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας.

Βάση αυτής της θέσης, θα ανανεωθούν οι συμβάσεις και των 6 εργαζομένων στο Νομικό Πρόσωπο, οι οποίες έληξαν πρόσφατα, μόλις όμως η πολιτεία δώσει μια σαφή απάντηση εάν τους συμπεριλαμβάνει ο πρόσφατος νόμος, για να διασφαλισθεί, κυρίως, ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν θα μπλέξουν σε περιπέτειες

Για αυτόν, άλλωστε, τον λόγο, ο δήμαρχος έχει ζητήσει εδώ και καιρό συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: τόσο για το μέλλον των συγκεκριμένων εργαζομένων, όσο και για το γενικότερο αίτημα της ενίσχυσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με προσωπικό αφού, όπως είναι γνωστό, ο Δήμος έχει αυτή τη στιγμή τον μικρότερο αριθμό εργαζομένων στην σύγχρονη ιστορία του. Θυμίζουμε, ότι ο Δήμος περιμένει ακόμα την έγκριση της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης για την πρόσληψη 51 υπαλλήλων, μόνιμου προσωπικού.

Προκαλεί έκπληξη η βιασύνη κάποιων να σπεύσουν να απευθύνουν καταγγελίες, την στιγμή που, σε όλες τις μέχρι τώρα επαφές, είναι ρητή η εντολή του δημάρχου της πόλης: οι 6 εργαζόμενοι στον ΟΠΑΚΜ να συνεχίσουν κανονικά την εργασία στην υπηρεσία τους και κατηγορηματική η δέσμευση ότι – εάν υπάρχει η δυνατότητα – οι συμβάσεις θα ανανεωθούν.

Ας τους διαβεβαιώσουμε, λοιπόν, και δημοσίως ότι όσο περνάει από το χέρι της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, δημοτικός υπάλληλος, που είναι χρήσιμος στην πόλη και υπάρχει η δυνατότητα να μείνει, δεν θα απολυθεί ποτέ από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Τελεία και παύλα!

Διαβάστε ακόμη στην aftodioikisi.gr : Όπισθεν και από άλλο δήμο για τους συμβασιούχους -Ποιοι επιμένουν ακόμα

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ, ΟΠΑΚΜ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!