Καταγγελία: Κι άλλος δήμος απολύει παράνομα συμβασιούχους

Νέο κρούσμα αντίστοιχο με αυτό των δήμων Κυθήρων και Ανατολικής Μάνης αλλά του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας σε σχέση με την παράταση συμβάσεων καθαριότητας, καταγγέλλει στην aftodioikisi.gr η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΗΡΑΚΛΗΣ» του δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο δήμος δεν έχει προχωρήσει στην παράταση συμβάσεων (σ.σ. έχουν λήξει από τον περασμένο Ιούλιο) έξι εργαζομένων στον Οργανισμό  Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας, ενώ ούτε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος ούτε η Διοίκηση του συγκεκριμένου Νομικού Προσώπου δεν έχουν απαντήσει στην, εδώ και μία εβδομάδα, ΕΠΙΣΤΟΛΗ της Ένωσης Εργαζομένων για ποιο λόγο έχει γίνει αυτό.

Όπως δηλώνει στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων OTA Νομού Αττικής «Ηρακλής», «με βάση τα μέχρι τώρα γεγονότα, έχουμε την υπόνοια ότι η δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες ‘παίζουν καθυστερήσεις’ παραβιάζοντας ένα ξεκάθαρο νόμο. Παρότι προφορικά στις εργαζόμενες ειπώθηκε ότι δεν τις συμπεριλαμβάνει ο νόμος Βερναρδάκη, γεγονός το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ισχύει, επισήμως δεν έχουμε καμία απάντηση μέχρι σήμερα στην από 13 Δεκεμβρίου επιστολή μας».

Να σημειωθεί ότι στην επιστολή προς της Διοίκηση του Οργανισμού  Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας και το δήμαρχο η Ένωση των Εργαζομένων τονίζουν χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε  γιατί δεν έχουν επαναπροσληφθεί στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής οι κ. Κωνσταντοπούλου Ασήμω του Γεωργίου &   Κοτρώτσου Ελένη του Ευαγγέλου   πρώην εργαζόμενες με ατομική σύμβαση καθαριότητας (ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας) και δεν έχει εφαρμοστεί σύμφωνα με τον Ν.4429/2016 άρθρο 16 η αυτοδίκαια ανανέωσή τους. Αναμένουμε δικές σας ενέργειες ΑΜΕΣΑ».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Διαβάστε επίσης: 

Παράταση συμβάσεων: Με τροπολογία η λύση του προβλήματος

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!