Ηράκλειο Αττικής: Ο δήμαρχος αγνοεί τους συμβασιούχους που απέλυσε

Πολλοί είναι οι δήμαρχοι που επιμένουν να μην υπογράφουν τις παρατάσεις των συμβάσεων των εργαζομένων της καθαριότητας. Μεταξύ αυτών, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, και ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ την Πέμπτη 5 του Γενάρη επρόκειτο να συναντηθεί με το δήμαρχο για το θέμα. Ωστόσο, η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε.

Ακολούθως, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ανακοίνωσε τα εξής:

«Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και συνάδελφοι συμβασιούχοι του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 5 του Γενάρη επρόκειτο να συναντηθούν με το Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής. Σκοπός της συνάντησης είναι η ανανέωση των συμβάσεων 6 συναδέλφων του Νομικού Προσώπου.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων με το πρόσχημα ότι υπάρχουν διάφορα «νομικά» προβλήματα.

Όμως η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Δημάρχου με τη δικαιολογία ότι του έτυχαν έκτακτες υποχρεώσεις. Από τη μεριά μας καταλαβαίνουμε ότι μπορεί και να τύχουν υποχρεώσεις που δεν μπορούν να αναβληθούν όμως θα μπορούσε η Διοίκηση του Δήμου να είχε ειδοποιήσει και να είχε καθορίσει τη συνάντηση σε διαφορετική ώρα.

Από τη μεριά μας καλούμε τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο προσωπικά να προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση όλων των συμβάσεων. Του δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με οποιοδήποτε τρόπο το δικαίωμα των συναδέλφων στη δουλειά. Παράλληλα καλούμε και τις συναδέλφους να μην κάνουν βήμα πίσω από το δικαίωμα τους στη  Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη Εργασιακά και Ασφαλιστικά δικαιώματα. Όπως και τις καλούμε τη Δευτέρα να πάνε κανονικά στην εργασία τους».

Διαβάστε ακόμη:

Κυβέρνηση: Πειθαρχικές ευθύνες στους δημάρχους που δεν παρατείνουν τις συμβάσεις

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!