Δ.Χανίων: Ξεκινά η χαρτογράφηση των πεζοπορικών διαδρομών

Στη χαρτογράφηση των πεζοπορικών διαδρομών προχωρεί ο δήμος Χανίων. Στόχος της προσπάθειας είναι η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Στη παρούσα φάση καταγράφονται οι  πεζοπορικές διαδρομές για τις οποίες θα πρέπει να προσδιοριστούν οι απαιτήσεις και να τεθούν οι προδιαγραφές για την ανάπτυξη ενός δικτύου φυσιολατρικών και πεζοπορικών διαδρομών.

Στα ψηφιακά αρχεία θα σημειώνονται όλα τα τεχνικά στοιχεία και για κάθε διαδρομή θα πρέπει να υπάρχουν πληροφορίες που θα τη περιγράφουν  με στοιχεία, όπως αρίθμηση και ονομασία διαδρομής, τύπος μονοπατιού κατηγορία μονοπατιού (αναψυχής, εκπαιδευτικό-θεματικό-αθλητικό), συνολικό μήκος και πλάτος βαθμός δυσκολίας (εύκολο, μέτριο,δύσκολο), μέσος  χρόνος πεζοπορίας, υψομετρική διαφορά – κλίσεις.

Ακόμα θα πρέπει να καταγραφούν σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικά, ιστορικά, λαογραφικά), περιβαλλοντικές πληροφορίες (γεωλογία, τοπογραφία, εδαφος, υδρολογία, κλίμα, βλάστηση, χλωρίδα πανίδα). Συντεταγμένες εισόδου και εξόδου, προσβασιμότητα. κατάλληλη περίοδος επίσκεψης, υφιστάμενες υποδομές, ασφάλεια  και ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Μεταξύ των διαδρομών που θα χαρτογραφηθούν είναι  οι παρακάτω:

Γουβερνέτο – Σταυρός
(Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου).

Ψυχρό Πηγάδι – Χαλασέ
(Δημοτική Ενότητα Κεραμειών).

Κάμποι-Καταφύγιο Βόλικα – Μηλέ
(Δημοτική Ενότητα Κεραμειών.

Θέρισο- Αλιάκες – Μονοσκαφίδι
(Δημοτική Ενότητα Θερίσου).

Φαράγγι Δικτάμου
(Δημοτική Ενότητα Κεραμειών).

Φαράγγι Αγ. Γεωργίου (Κυκλάμινου)
(Δημοτική Ενότητα Κεραμειών).

Βαρύπετρο – Κάστελλος – Φαράγγι Θερίσου
(Δημοτική Ενότητα Θερίσου).

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!