ΥΠΕΣ: Οι 14 ΟΤΑ από τους οποίους ξεκινά η αξιολόγηση δομών

Σε λίγες ημέρες, στα τέλη Φεβρουαρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η αξιολόγηση δομών και υπηρεσίων στους ΟΤΑ, με πρώτους «πιλότους» 14 ΟΤΑ: τους δήμους δήμους Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Χθες, στη διαδικασία της αξιολόγησης, έπειτα από την 7-02-2013 επιστολής του γενικού γραμματέα του υπουργείο Εσωτερικών προς τους παραπάνω δήμους, μπήκε και ο Δήμος Κω. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «συστάθηκε πενταμελής Ομάδα Εργασίας από νέους επιστήμονες στελέχη του δήμου μας που αναλαμβάνουν σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα του Υπουργείου Εσωτερικών την προώθηση των σχετικών διαδικασιών».

Μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Λίμνη Πλαστήρα και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ Δημήτρης Τσιαντής τόνισε ότι «πιστεύουμε πως μέσω της αξιολόγησης θα εκτιμηθεί ότι πρέπει να καλυφθούν τα όποια κενά και η υποστελέχωση που έχουν οι μικροί και μεσαίοι ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι να τύχουν της ευκαιρίας να αποκτήσουν σωστό στελεχιακό προσωπικό. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι θα αναδειχθεί το ζήτημα που προβάλλουν πολλοί “υγιείς” δήμοι, δηλαδή να μην τύχουν του περιορισμού των προσλήψεων που έχουν οι “κόκκινοι” δήμοι».

Διαβάστε επίσης:
Ξεκινά η αξιολόγηση δομών σε δήμους, περιφέρειες
ΥΠΕΣ: Από 12 ΟΤΑ και μία Αποκεντρωμένη ξεκινά η αξιολόγηση

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠ-ΕΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΔΟΜΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!