ηλεία-συνελήφθη-49χρονος-που-κατείχε-να-235816
ΔΗΜΟΙ | 05.01.2014 | 12:32

Ηλεία: Συνελήφθη 49χρονος που κατείχε ναρκωτικά, όπλα και πυρομαχικά

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα χέρια της δίωξης ναρκωτικών έπεσε το βράδυ του Σαββάτου στο Βαρθολομιό της Ηλείας, μετά από επιχείρηση των αστυνομικών, ένας έμπορος ναρκωτικών.

Πρόκειται για 49χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία «κακουργηματικού» χαρακτήρα για εμπορία και καλλιέργεια ναρκωτικών καθώς και για παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών.

Οι  αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο του 49χρονου στην περιοχή «Γεώρλακας» Βαρθολομιού, 30 πλαστικές γλάστρες, στις οποίες ο δράστης είχε καλλιεργήσει ισάριθμα φυτά κάνναβης, τα οποία είχε πλήρως συγκομίσει αφήνοντας μόνο το ριζικό σύστημα,

Δύο πλαστικά βαρέλια από τα οποία το ένα περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους 10.600 γραμμαρίων και το άλλο εννέα σακούλες με κάνναβη συνολικού βάρους 7.870 γραμμαρίων,

Μια σακούλα με φυσικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 8 κιλών και διάσπαρτα κλαδιά και κορμοί από φυτά κάνναβης.

Σε ξύλινο παράπηγμα, το οποίο εφαπτόταν με το θερμοκήπιο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν οκτώ ακόμα σακούλες με κάνναβη συνολικού βάρους 2.590 γραμμαρίων, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε αυτοκίνητα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα, πέντε σφαίρες από τις οποίες η μια στη θαλάμη του όπλου καθώς και το ποσό 750 ευρώ.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 49χρονου, στη περιοχή του Βαρθολομιού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν μεταξύ άλλων και κατάσχεσαν και τα εξής:

Δεκατέσσερις συνολικά συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 163,3 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, 237 σφαίρες πυροβόλων όπλων, 82 κάλυκες, δύο ακόμα γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια.

Επίσης στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε ακόμα το ποσό των 3350 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο επικοινωνίας για τη διάθεση των ναρκωτικών.

Ο 49χρονος άνδρας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας και κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας την Τετάρτη.

Πηγή: PatrasTimes.gr

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.