Για «φακελάκι» συνελήφθησαν υπάλληλοι του Δ. Αριστοτέλη & της Π.Ε. Χαλκιδικής - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
25
Ιανουάριος
Back

Για «φακελάκι» συνελήφθησαν υπάλληλοι του Δ. Αριστοτέλη & της Π.Ε. Χαλκιδικής

Στη σύλληψη δύο προϊσταμένων τμημάτων, στο δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής αντίστοιχα προχώρησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., μετά από καταγγελία ότι ζήτησαν «φακελάκι» 700 ευρώ για να εκδώσουν άδεια λειτουργίας σε καταστηματάρχη της περιοχής.

Πρόκειται για 50χρονο, προϊστάμενο στο τμήμα τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αριστοτέλη, και 46χρονη, προϊσταμένη στο τμήμα περιβαλλοντικής υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Μαζί τους συνελήφθη ένας 65χρονος, ο οποίος φέρεται ότι μεσολάβησε στην υπόθεση, υποσχόμενος στον επιχειρηματία ότι οι δύο προϊστάμενοι θα έφερναν σε πέρας την υπόθεσή του.

Σε βάρος των τριών κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της εκβίασης, της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη πιτσαρίας και Ίντερνετ καφέ για δυσκολίες στην προσπάθεια του να βγάλει άδεια λειτουργίας για το κατάστημά του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο εν λόγω επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι ενώ βρισκόταν στη διαδικασία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών, πληροφορήθηκε πως η έκθεση αυτοψίας της αρμόδιας υπηρεσίας της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής επρόκειτο να είναι αρνητική.

Τότε απευθύνθηκε στον 65χρονο (ιδιώτη), ο οποίος, κατά την Αστυνομία, παρουσιαζόταν ως «μεσάζοντας σε τακτοποιήσεις» αδειών καταστημάτων. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον 65χρονο, ο τελευταίος του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει για να ξεπεραστεί η «δυσκολία» που υπήρχε με την αυτοψία του καταστήματος.

Σε επιχείρηση που οργανώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., ορίστηκε -την περασμένη Πέμπτη- ραντεβού μεταξύ των δύο αντρών, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Κατά τη συνάντησή τους συνελήφθη ο 65χρονος τη στιγμή που παραλάμβανε τα 800 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Από την έρευνα των «αδιάφθορων» προέκυψε ότι ο 65χρονος θα κρατούσε τα 100 ευρώ και τα υπόλοιπα 700 ευρώ θα τα έδινε στον 50χρονο και στην 46χρονη. H τελευταία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ήταν αρμόδια για τη σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχετικά με την έγκριση αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στο γραφείο της βρέθηκε ο φάκελος με τα δικαιολογητικά του καταστήματος του επιχειρηματία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!