Δ. Αριστοτέλη: Δημόσια διαβούλευση για τη μεταλλευτική δραστηριότητα - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

Δ. Αριστοτέλη: Δημόσια διαβούλευση για τη μεταλλευτική δραστηριότητα

Την ερχόμενη Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αριστοτέλη  αναμένεται να αποφασίσει για τις δομές ελέγχου που θα δημιουργήσει με στόχο την παρακολούθηση της δραστηριότητας στα μεταλλεία και την πληροφόρηση κάθε ενδιαφερόμενου για το ζήτημα.

Επίσης θα αποφασίσει για τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με την εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θα ξεκινήσει σειρά επαφών διαλόγου με την κοινωνία σε όλα τα χωριά.

Είναι μια επίπονη προσπάθεια, αλλά όσο επίπονη και αν είναι πρέπει να την ολοκληρώσουμε και καλούμε την κοινωνία να είναι συμπαραστάτης μας” ανέφερε σήμερα ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Αρναία μαζί με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελο Πράτσα, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής, Γιώργο Γλυνιαδάκη και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων των λεγόμενων μαντεμοχωρίων.

Ο κ. Πάχτας, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας είναι πεπεισμένη για την αναγκαιότητα της επένδυσης και τον αναπτυξιακό της χαρακτήρα και πρόσθεσε: “πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι οι φιλήσυχοι πολίτες που δεν ενδιαφέρονται να φτιάχνουν μολότωφ ή να περιφέρονται με ρόπαλα, που δεν πυροβολούν εργαζόμενους ή εκπροσώπους της ελληνικής αστυνομίας, που δεν καίνε εργοτάξια, αστυνομικά τμήματα και δημοτικά μέγαρα, που δεν προπηλακίζουν παιδιά, εργαζομένους και συνανθρώπους μας”.

Συνέχισε, δε λέγοντας: “ Απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές, ως δήμος και ως πολίτες, έχουμε μια και μόνο απάντηση να δώσουμε: να τις καταδικάσουμε απερίφραστα και χωρίς μισόλογα να προστατεύσουμε την κοινωνία και τα θεσμικά της όργανα. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές συμπεριφορές που διχάζουν και τρομοκρατούν τους συμπολίτες μας. ”.

Κατά τη συνέντευξη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Άγγελος Πράτσας, επισήμανε: “παρακολουθήσαμε τις μελέτες, τον διάλογο που έγινε με το ΥΠΕΚΑ και έχουμε πειστεί ότι είναι μια επένδυση καθαρή, που αν δεν γίνει αυτό θα είναι επικίνδυνο για το περιβάλλον και αν γίνει θα παρακολουθείται συνεχώς και θα αποκαταστήσει τμήματα που είχαν εγκαταλειφθεί από προηγούμενες χρήσεις”. Τόνισε επίσης ότι η εταιρεία προσέλαβε από πέρσι μέχρι και φέτος 700 εργαζόμενους και απασχολεί σήμερα 1200 με προοπτική ο αριθμός των άμεσα και έμμεσα απασχολούμενων να φτάσει τους 5000.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!