Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι»: Είμαστε χωρίς συμβάσεις -Δήμοι μας απολύουν

To ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για την τύχη των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», επιβεβαιώνουν οι ίδιοι. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων «ΒσΣ», τονίζει χαρακτηριστικά: «Ενώ είχαμε επισημάνει το πρόβλημα από τον Ιούλιο και μας είχαν διαβεβαιώσει ότι έχουν επιληφθεί επί του θέματος και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, δυστυχώς 1η Οκτωβρίου σήμερα 3.000 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ΒΣΣ παρευρίσκονται στους φορείς  χωρίς όμως να έχουν σύμβαση εργασίας!!!».

Το Συντονιστικό διαμαρτύρεται έντονα για τη στάση του υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι το γεγονός ότι δεν έχουν σύμβαση, σημαίνει:

  1. Καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων
  2. Διώξεις (σ.σ. εννοεί, προφανώς, απολύσεις) εργαζομένων από τους φορείς τους ,(ήδη έγιναν) εφόσον δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος της παράτασης
  3. Καμία νομική κάλυψη των εργαζομένων σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι «παρότι εδώ και μέρες το ΠΣΟ ζήτησε επιτακτικά από το Υπουργείο Εσωτερικών να σταλεί σε πρώτη φάση ,σε όλους τους Δήμους της Χώρας  επίσημο έγγραφο  από το Υπουργείο το οποίο να καλύπτει τόσο τους φορείς όσο και τους εργαζόμενους μέχρι τη ψήφιση του νόμου,  αυτό δεν έγινε!!!!».

Γι’ αυτό το λόγο καταδικάζει τη στάση αυτή του Υπουργείου

Να σημειωθεί ότι μετά την αποκάλυψη του θέματος από την aftodioikisi.gr:

-Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος αρκέστηκε να πει τη Βουλή ότι η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ. Ενώ έκανε πίσω στην παράταση του προγράμματος μέχρι 31.12.2020, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει έως την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων.

-O πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρεται στην παράταση. Αλλά δεν λέει κουβέντα για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο ΒσΣ από σήμερα βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα». Και το ερώτημα είναι: Δεν ενδιαφέρει τον κ. Παπαστεργίου, όπως εκατοντάδες συναδέλφους του σε όλη τη χώρα, αν οι εργαζόμενοί τους προσφέρουν «μαύρη» εργασία; Πώς θα το αντιμετωπίσει στο δήμο του αν, ο μη γέννοιτο, συμβεί κάποιο ατύχημα σε έναν από αυτούς;

-Εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από τους εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Δεν το θεώρησαν σημαντικό; Δεν το γνωρίζουν;

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ                       1/10/2020

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη στάση και αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών ,σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Βοήθεια Στο Σπίτι.

Ενώ είχαμε επισημάνει το πρόβλημα από τον Ιούλιο και μας είχαν διαβεβαιώσει ότι έχουν επιληφθεί επί του θέματος και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, δυστυχώς 1η Οκτωβρίου σήμερα 3.000 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ΒΣΣ παρευρίσκονται στους φορείς  χωρίς όμως να έχουν σύμβαση εργασίας!!!

Η επικείμενη διάταξη της παράτασης είναι  ακόμα σε διαβούλευση χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία της ψήφισης.

Αυτό συνεπάγεται:

  1. Καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων
  2. Διώξεις εργαζομένων από τους φορείς τους, (ήδη έγιναν) εφόσον δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος της παράτασης
  3. Καμία νομική κάλυψη των εργαζομένων σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους

Παρότι εδώ και μέρες το ΠΣΟ ζήτησε επιτακτικά από το Υπουργείο Εσωτερικών να σταλεί σε πρώτη φάση ,σε όλους τους Δήμους της Χώρας  επίσημο έγγραφο  από το Υπουργείο το οποίο να καλύπτει τόσο τους φορείς όσο και τους εργαζόμενους μέχρι τη ψήφιση του νόμου,  αυτό δεν έγινε!!!!

Το ΠΣΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ  τη στάση αυτή του Υπουργείου και ζητά επειγόντως την άμεση ψήφιση της επικείμενης διάταξης ,για την διασφάλιση όλων των εργαζομένων αλλά  και για την ομαλοποίηση της εργασίας τους!!!

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, PROTEINOMENA, ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!