Λιβάνιος- «Βοήθεια στο Σπίτι»: Διορισμός μόνο με οριστικούς πίνακες λόγω 3Κ

Τη λύση οι 2.909 προσλήψεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι» να γίνουν από τους οριστικούς πίνακες προκρίνει η κυβέρνηση. Αυτό τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Όπως είπε ο κ. Λιβάνιος:

«Εξετάζουμε οι προσλήψεις για το «’Βοήθεια στο Σπίτι’ να μην γίνουν από τους προσωρινούς αλλά από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ».

Όπως εξήγησε αυτό θα γίνει για να μην επαναληφθούν φαινόμενα που είχαν παρατηρηθεί στην προκήρυξη 3Κ/2018. Όπου, όπως είπε, «επιτυχόντες διορίζονταν σε άλλο δήμο με τους προσωρινούς πίνακες και σε άλλον με τους οριστικούς. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναστάτωση τόσο στους δήμους όσους και στους εργαζόμενους».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, η κυβέρνηση εξετάζει:

Η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΒσΣ να επεκταθεί πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020 που προβλέπει το ν/σ και μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.

Τέλος, ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι η ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα. Θα ισχύει, δηλαδή, από την 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο, δεν εξήγησε για πιο λόγο η σχετική διάταξη δεν ήρθε εγκαίρως στη Βουλή. Με αποτέλεσμα, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» να βρίσκονται «στον αέρα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ΛΙΒΑΝΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!