ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΣΕΠ-3Κ: Δικαστική δικαίωση για 42 απολυμένους συμβασιούχους του Δ.Αθηναίων (φωτο) - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
11
Μάι
Back

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΣΕΠ-3Κ: Δικαστική δικαίωση για 42 απολυμένους συμβασιούχους του Δ.Αθηναίων (φωτο)

Eκδικάστηκε χθες η προσωρινή διαταγή των 42 απολυμένων συμβασιούχων της προκήρυξης 3Κ του δήμου Αθηναίων, με τους τελευταίους να πετυχαίνουν μια σημαντική νίκη καθώς κρίθηκε ότι πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους, ενώ οι απολύσεις που αποφασίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, χαρακτηρίστηκαν παράνομες.

Είχαν προηγηθεί δυναμικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και συναντήσεις με τη δημοτική Αρχή, ενώ είχε παρθεί ομόφωνη απόφαση για παράταση συμβάσεων ώστε να παραμείνουν στην εργασία τους έως το τέλος του έτους.

Ωστόσο, παρά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δικηγόρος του Δ. Αθηναίων υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν μπορεί να έχει ισχύ η παράταση των συμβάσεων, καθώς έχει προσληφθεί ήδη καινούριο προσωπικό.

Η δικαστική έκβαση της υπόθεσης, δικαίωσε τους 42 συμβασιούχους και το επόμενο βήμα είναι η άμεση κοινοποίηση της δικαστικής απόφασης στο Δήμο Αθηναίων, που υποχρεούται πλέον να εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα.

H ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, που όλο αυτό το διάστημα πρωτοστάτησε στον αγώνα των συμβασιούχων, με αφορμή την παραπάνω απόφαση, σχολιάζει:

Συνάδελφοι,

Οι Αγώνες ΟΛΩΝ ΣΑΣ , αρχικά, έφεραν αποτέλεσμα.

 Είναι τεράστια επιτυχία, η οποία βάζει τα θεμέλια για τη συνέχεια…

Το επόμενο βήμα είναι η άμεση κοινοποίηση της απόφασης στο Δήμο Αθηναίων που

ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ πλεον να εναρμονιστεί με την δικαστική απόφαση…

Η ουσία είναι οτι 42 ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΥΝΑΦΕΛΦΟΙ

επιστρέφουν στην εργασία από την οποία

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ !!!

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!