Δήμαρχος Κασσάνδρας: Δεν ανανεώνω τις συμβάσεις -Πάμε στα δικαστήρια

Την παράνομη και προκλητική στάση του, απέναντι στους συμβασιούχους του δήμου Κασσάνδρας, συνεχίζει ο δήμαρχος της πόλης, αρνούμενος να ανανεώσει τις συμβάσεις τους. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τους προκαλεί να λύσουν τις «διαφορές» τους, στα δικαστήρια!

Την ανάλγητη τακτική του απέναντι στους εργαζομένους, ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης, την ξεδίπλωσε και κατά τη διάρκεια του χτεσινού δημοτικού συμβουλίου, που με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης συζητήθηκε το θέμα των συμβασιούχων.

Συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι, τόσο της μείζονος αντιπολίτευσης, όσο και της ελάσσονος ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να εφαρμόσει το νόμο για την παράταση των συμβάσεων.

Όπως αναφέρουν οι συμβασιούχοι, οι οποίοι παρακολούθησαν την συνεδρίαση, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευση Κ. Λειβαδιώτης «διάβασε το έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη για την άμεση εφαρμογή του νόμου για την παράταση των συμβάσεων» καθώς και το έγγραφο της Αποκεντρωμένη Διοίκηση «που διατάσσει τον δήμαρχο να προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κ. Ποτιόγλου αναφέρθηκε στο έγγραφο του Επιτρόπου, το οποίο «αναφέρει ότι οι πληρωμές των συμβασιούχων μπορούν να συνεχιστούν κανονικά».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τον λόγο πήραν και οι συμβασιούχοι, οι οποίοι κατήγγειλαν τον δήμαρχο για εμπαιγμό αφού όπως ανέφεραν «αρχικά ανανέωσε τις συμβάσεις τους αλλά εντελώς ξαφνικά τις ανακάλεσε στις 30/12/2016 με το πρόσχημα τη μη νόμιμης πληρωμής τους».

Ωστόσο όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι «τώρα που  λύθηκε το θέμα της πληρωμής ο ίδιος ανακάλυψε αντισυνταγματικότητα του νόμου» και υποστήριξε ότι «δήμος δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά την ανανέωση των συμβάσεων τους», δείχνοντας όπως δηλώνουν οι εργαζόμενο «περιφρόνηση στις προϊστάμενες αρχές».

Μάλιστα σύμφωνα με τις καταγγελίες των συμβασιούχων, τους είπε: «Σε κάθε περίπτωση είναι πολιτική απόφαση δική μου και είναι έτοιμος να υποστώ τις συνέπειες. Ας λύσουν τα δικαστήρια τη διαφορά μας».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!