Δ. Κασσάνδρας: Μπάχαλο με τις συμβάσεις -Πρώτα παρατάθηκαν & μετά διεκόπησαν (έγγραφα)

Ένταση επικρατεί στο δήμο Κασσάνδρας μετά τα μπρος πίσω της δημοτικης Αρχής σε σχέση με την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Βασίλης Κυρίτσης είχε υπογράψει από 30.11.2016 τη Διαπιστωτική Πράξη για την παράταση των συμβάσεων τους, ωστόσο, όπως είχε γράψει η ιστοσελίδα, την περασμένη Παρασκευή τους ανακοίνωσε ότι τελικώς δεν θα παραταθούν! Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην από 30.12.2016 Πράξη Ανάκλησης  που δημοσιεύθηκε σήμερα στη Διαύγεια, η αλλαγή στάσης του δημάρχου επήλθε μετά από «την από 28-12-2016 γνωμοδότηση του δικηγόρου κ. Ιωάννη Μακρή» και «το γεγονός ότι σύμφωνα με τις γενικές αρχές του Δημοσίου Δικαίου οι έγκυρες – νόμιμες διοικητικές πράξεις ανακαλούνται εφόσον συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος έστω και αν από αυτές έχουν γεννηθεί δικαιώματα ή ορισμένη πραγματική κατάσταση, λόγω μεταγενέστερης διαφορετικής εκτίμησης από τη Διοίκηση των πραγματικών περιστατικών επί των  οποίων στηρίχθηκε η έκδοση της πράξης». Υπενθυμίζεται ότι κ. Κυρίτσης την Παρασκευή είχε  υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να ανανενώσει τις συμβάσεις τους λόγω του 24μηνου που θέτει ως όριο το ΠΔ Παυλόπουλου.

Οι εργαζόμενοι, παρά τις «απειλές» που καταγγέλουν ότι δέχθηκαν από το δήμαρχο ότι «σε περίπτωση που προσέλθουν στην εργασία τους τη Δευτέρα θα καλέσει την Αστυνομία!», πήγαν σήμερα κανονικά στις θέσεις τους, ωστόσο στελέχη και αιρετοί του δήμου, τους είπαν ότι δεν μπορούν να εργαστούν καθώς δεν έχουν παραταθεί οι συμβάσεις. Πάντως, οι εργαζόμενοι παραμένουν, στο δημαρχείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνίες για την απόφαση του δημάρχου να ανακαλέσει τη Διαπιστωτική Πράξη με την οποία παρατείνοντας οι συμβάσεις έχουν εκφραστεί και από μέλη της δημοτικής ομάδας.

Η aftodioikisi.gr έχει επικοινωνήσει από την  περασμένη Παρασκευή με το γραφείο του δημάρχου Κασσάνδρας, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει ανταποκριθεί, ενώ σήμερα με τους απολυμένους εργαζομένους συναντήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

kyritsis_dimarxos_kassandras_aftodioikisi

O δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Βασίλης Κυρίτσης

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΝΑΚΛΗΣΗ, ΜΠΑΧΑΛΟ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!