Δ. Πεντέλης: Επιστολή δημάρχου σε Τόσκα για την κατάργηση Α.Τ. στην Πεντέλη

Με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Νίκο Τόσκα, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης εκφράζει για ακόμη μία φορά τις ανησυχίες τόσο της Δημοτικής Αρχής, αλλά και των κατοίκων της Πεντέλης για την επικείμενη κατάργηση Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, την ώρα που οι κλοπές έχουν αυξηθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Με την επιστολή του αυτή, ο κ. Στεργίου- Καψάλης ζητά την άμεση επέμβαση του υπουργού.

Ολόκληρη η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε ότι παρά την αλληλογραφία που έχουμε ανταλλάξει για το θέμα, όπως στα συνημμένα σχετικά φαίνεται, οι τελευταίες πληροφορίες μας είναι η δρομολογούμενη κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

Εκτιμώντας ότι ο Δήμος Πεντέλης είναι οι δεύτερος σε έκταση Δήμος της Αττικής με εβδομήντα πέντε χιλιάδες (75.000) στρέμματα ζώνης ευθύνης και αναπτύσσεται με μεγάλες αρτιότητες οικοπέδων σε απομακρυσμένες δασικές περιοχές δύσκολα επιτηρούμενες, θεωρούμε ότι για ουσιαστικούς και ψυχολογικούς λόγους  η ύπαρξη Αστυνομικού Τμήματος στην Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης (Αστυνομικού Τμήματος ή Σταθμού) είναι επιβεβλημένη.

Ο Δήμος Πεντέλης στα πλαίσια μιας τέτοιας λύσης είναι διατεθειμένος και να εξεύρει κτίριο για την εγκατάσταση  Αστυνομικού Τμήματος ή  Σταθμού και να επιφορτιστεί στην υποχρέωση πληρωμής του ενοικίου στο ήδη υφιστάμενο κτίριο.

Κύριε Υπουργέ,

λόγω και της τεράστιας ανησυχίας που οι πληροφορίες αυτές έχουν δημιουργήσει στους κατοίκους των Δημοτικών Κοινοτήτων Πεντέλης και Νέας Πεντέλης σε συνδυασμό και με τις συνεχιζόμενες  διαρρήξεις και κλοπές στην περιοχή εκτιμούμε ότι θα πρέπει να επέμβετε και να στηρίξετε το αίτημά μας στα πλαίσια και της συγκεκριμένης πρότασής μας που δεν επιβαρύνει οικονομικά  το Υπουργείο σας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!