Δ. Πεντέλης: Έγγραφο στο ΥΠΕΣ για την αντιμισθία συνταξιούχου αντιδημάρχου

Έγγραφο προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη στέλνει ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ζητώντας του να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος, προκειμένου να μην τίθεται ζήτημα επιλογής στους αντιδημάρχους ανάμεσα στην αντιμισθία ή τη σύνταξη, σε περίπτωση συνταξιούχων αιρετών.

Όπως αναφέρει και το έγγραφο του δημάρχου, ολοκληρώθηκαν το μήνα Μάρτιο οι διαδικασίες ανάδειξης Προεδρείων νέων Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και τοποθετήθηκαν οι δύο (2) καινούργιοι Θεματικοί Αντιδήμαρχοι  και οι τρεις(3) Τοπικοί Αντιδήμαρχοι.

Από τους Αντιδημάρχους που τοποθετήθηκαν στο Δήμο Πεντέλης ο ένας είναι συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδος και με βάσει το άρθρο 20 του Ν.4387/2016 υποχρεούται να επιλέξει τη σύνταξη ή την Αντιμισθία του Αντιδημάρχου , χωρίς το 30% επιπλέον της σύνταξης , εάν τελικά επιλέξει την αντιμισθία όπως ισχύει  μέχρι 12/5/2016.

Κύριε Υπουργέ,

θεωρώντας ότι η διαδικασία αυτή είναι άδικη και περιορίζει και τις δυνατότητες επιλογής άξιων, έμπειρων  και διαθέτοντα χρόνο στελεχών για την υλοποίηση της αποστολής του Αντιδημάρχου, σας παρακαλούμε να εκδώσετε τη σχετική εγκύκλιο εφαρμογής του Νόμου για το θέμα ή να τροποποιήσετε το σχετικό Νόμο για να βοηθήσετε το αυτοδιοικητικό  μας έργο, του οποίου και προΐσταστε.

Εκτιμώντας ως δεδομένη τη λειτουργία σας προς όφελος της αυτοδιοίκησης και εν κατακλείδι του πολίτη, αναμένουμε τις σχετικές  αποφάσεις σας.

      Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                  ΣΤΕΡΓΙΟΥ – ΚΑΨΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΨΑΛΗΣ, ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΑΙΡΕΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!