Τσίπρας προς Μανιτάκη: «Είσαι Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ!»

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη προκλήθηκε με αφορμή την επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον υπουργό της ΔΗΜΑΡ αλλά και τον πρόεδρο του κόμματος Φ. Κουβέλη.

Λαμβάνοντας το λόγο για να απαντήσει στον Α. Τσίπρα, ο κ. Μανιτάκης υποστήριξε ότι τόσο ό ίδιος όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τα όσα υποστήριξαν «προφανώς τα εννοούσαμε, προφανώς τα επαναλαμβάνουμε γιατί τα πιστεύουμε», καθώς, όπως είπε, «τα όσα έγραψα και είπαμε, τόσο εγώ, όσο και ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, δεν είναι τίποτε άλλο απ’ όσα προβλέπει ο Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων και η νομολογία».

Υπενθύμισε δε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  ότι όλα αυτά τα υπερασπίζονταν και αγωνίστηκαν πριν από τον ίδιο, όπως αγωνίζονται και τώρα στο πεδίο της μάχης «σε αντίξοες συνθήκες, την ώρα της κρίσης, παλεύοντας με δαίμονες και ανέμους να τα τηρήσουμε και να τα διαφυλάξουμε, την ώρα που κοιτάμε να αναστηλώσουμε τη δημόσια διοίκηση της χώρας». Και τον κατηγόρησε ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν σέβονται το Σύνταγμα χρησιμοποιώντας εξωφρενικά επιχειρήματα για να επιτύχουν μικροκομματικούς στόχους: «Τιμούμε το Σύνταγμα γιατί είναι για μας ευτελές εργαλείο για την επίτευξη κομματικών επιδιώξεων.  Είναι πάνω από την πολιτική μας ιδεολογία. Το Σύνταγμα ανήκει στον ελληνικό λαό γι’ αυτό το προασπιζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Τσίπρας:  Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ

Για συμπεριφορά «Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ» εκ μέρους του υπουργού, μίλησε, απαντώντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.«Είναι τοις πάσι γνωστό, πως την ώρα που εμείς λέγαμε πως η Τρόικα, το Μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μιλά για υποχρεωτικές απομακρύνσεις, εσείς μιλούσατε για διαθεσιμότητα και κινητικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι τώρα πλέον ο υπουργός και η κυβέρνηση μιλούν για υποχρεωτικές απομακρύνσεις.

«Κρινόμαστε όλοι μας και όχι μόνο για τη διαδρομή μας αλλά και το πως επιβεβαιώνουμε αυτή τη διαδρομή μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον υπουργό, υπενθυμίζοντας του ότι αυτοί που τον χειροκρότησαν λίγο πριν ήταν οι βουλευτές της ΝΔ που εδώ και καιρό ζητούν να σπάσει το ταμπού της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα.

Όσον αφορά του ποιος υπερασπίζετε το Σύνταγμα ο κ. Τσίπρας  είπε ότι δεν είναι πάντως αυτοί που εφαρμόζουν τις διατάξεις του μνημονίου και τις επιταγές της τρόικας.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Με πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων οι απολύσεις στο δημόσιο

Μανιτάκης: Με τις 15.000 απολύσεις υπηρετούμε την αξιοκρατία

Βουλή-πολυνομοσχέδιο: Στο επίκεντρο οι απολύσεις στο δημόσιο

Στην Ολομέλεια τo πολυνομοσχέδιο

Πολυνομοσχέδιο: «Πέρασε» από την Επιτροπή, ξεκινάει η μάχη στην Ολομέλεια

Τροπολογία: Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ – Στουρνάρα για τους ανέργους

Kόντρα με το «καλημέρα» στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Aνεβάζει το θερμόμετρο στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Δημόσιο: Απολύσεις και με τη «βούλα» του πολυνομοσχεδίου

Πολυνομοσχέδιο: Τροπολογία για 400.000 ανέργους στους ΟΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΒΟΥΛΗ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση