Τσίπρας: Με πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων οι απολύσεις στο δημόσιο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στους κυρίους Κουβέλη και Μανιτάκη για τις απολύσεις στο δημόσιο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι «δεν θέλουν να εξυγιάνουν το δημόσιο τομέα αλλά να τον διαλύσουν»  και κυρίως ότι: «Ετοιμάζεστε να μας γυρίσετε στην εποχή των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων. Τότε ήταν απαραίτητα για να μπεις.  Τώρα θα είναι απαραίτητα να μην απολυθείς!».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ανέγνωσε απόσπασματα συνέντευξης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη και άρθρου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη το 2010 στην «Αυγή» με τα οποία τάσσονταν κατηγορηματικά κατά των απολύσεων στο δημόσιο, δίνοντάς τους «τα θερμά του συγχαρητήρια.  Είναι πολιτικοί της ευθύνης. Και η ευθύνη τους αποδεικνύεται από όσα έλεγαν πριν και όσα πράττουν τώρα».

Κουβέλης, Μανιτάκης μίλαγαν για μετατάξεις

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ο Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του έλεγε χαρακτηριστικά: «Τυχόν κατάργηση θέσεων υποχρεώνει το δημόσιο να μετατάσσει τον υπάλληλο. Αλλιώς η κυβέρνηση θα ενεργήσει αντισυνταγματικά». Ενώ ο Α. Μανιτάκης στο επίμαχο άρθρο ήταν ακόμη πιο κατηγορηματικός: «Οι υπό απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι λόγω νομοθετικής κατάργησης της θέσης τους διαθέτουν άρα συνταγματικό δικαίωμα διορισμού ή επανένταξης ή μετάταξης γενικά στο Δημόσιο, ακόμη και σε άλλη ή παρεμφερή με την καταργούμενη δημόσια υπηρεσία, εφόσον μεταξύ των άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, τους δημιουργήθηκε η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη ότι το συνταγματικό τους δικαίωμα στη νομιμότητα δεν είναι δυνατόν να το θίξει ο κοινός νομοθέτης.

»Το πόσο δίκαιη και δικαιολογημένη είναι αυτή η πεποίθηση των εν λόγω υπαλλήλων είναι πιστεύω περιττό να αναλύσω. Δεν τολμώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα επιχειρήσει το αντίθετο, το οποίο θεωρώ ούτως ή άλλως απάνθρωπο: και μόνη η σκέψη του με ξεπερνά ως νομικό, ως συνταγματολόγο, ως δημοκρατικό πολίτη.»

«Φαίνεται ότι σας ξεπερνά ως συνταγματολόγο και ως δημοκράτη. Δεν σας ξεπερνά ως υπουργό και ως εκλεκτό προσωπικό της τρόικας», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον Α. Μανιτάκη.

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση κορόιδευε τον κόσμο όταν μίλαγε για εφεδρεία, απολύσεις επίορκων, διαθεσιμότητα κλπ και τώρα «καταργεί 252 φορείς και λέει ότι οι υπάλληλοι αυτοί θα απολύονται».

«Σκοτώνεστε για τα ρουσφέτια του εξευτελισμού»

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για τις προσλήψεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με φόντο και την πρόσφατη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και του προέδρου του ΟΑΕΔ Η. Κικίλια, τονίζοντας χαρακτηριστικά:   «Σκοτώνεστε οι υπουργοί μεταξύ σας ποιος θα πρωτοδιαχειριστεί τα ρουσφέτια του εξευτελισμού. Τις προσλήψεις των 400 ευρώ.»

Διαβάστε επίσης

Μανιτάκης: Με τις 15.000 απολύσεις υπηρετούμε την αξιοκρατία

Βουλή-πολυνομοσχέδιο: Στο επίκεντρο οι απολύσεις στο δημόσιο

Στην Ολομέλεια τo πολυνομοσχέδιο

Πολυνομοσχέδιο: «Πέρασε» από την Επιτροπή, ξεκινάει η μάχη στην Ολομέλεια

Τροπολογία: Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ – Στουρνάρα για τους ανέργους

Kόντρα με το «καλημέρα» στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Aνεβάζει το θερμόμετρο στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Δημόσιο: Απολύσεις και με τη «βούλα» του πολυνομοσχεδίου

Πολυνομοσχέδιο: Τροπολογία για 400.000 ανέργους στους ΟΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση