σκουρλέτης-μέσω-ασεπ-με-διακομματικ-59878
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 16.02.2017 | 18:48

Σκουρλέτης: Μέσω ΑΣΕΠ & με διακομματική συναίνεση η μονιμοποίηση συμβασιούχων

Νέες διευκρινίσεις σχετικά με τις προθέσεις του για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ έδωσε σε νέα σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Βάζοντας, όπως είχε κάνει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο κάδρο της λύσης και το ΑΣΕΠ ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι:

Πρώτον: «Δεν μιλάμε για όλες τις περιπτώσεις των συμβασιούχων. Αλλά, όταν, για παράδειγμα, ένας άνθρωπος δουλεύει στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, τους παιδικούς σταθμούς, τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του, αυτό κάτι σημαίνει. Τι είδους σχέση εργασίας είναι αυτή; Να την αποτυπώσουμε και να βάλουμε το ΑΣΕΠ να κάνει αυτήν τη δουλειά…. Δεν μιλάμε για μετατροπή συμβασιούχων σε αορίστου. Να δούμε αν κάτω από την κατ’ όνομα σχέση εργασίας, η οποία δηλώνεται ως “συμβασιούχοι” καλύπτεται μία πάγια και διαρκής ανάγκη, η οποία, μάλιστα, για τα συγκεκριμένα πρόσωπα αφορά σε συμβάσεις τα τελευταία 8-10-12-13 χρόνια. Ήδη, το γνωρίζουμε ότι συμβαίνει αυτό…. Υπάρχει ευρωπαϊκή Οδηγία που μιλάει για την κατάχρηση της σύμβασης. Εδώ έχουμε μία τέτοια πρακτική εκ μέρους του ελληνικού κράτους, εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό απαγορεύεται από το δίκαιο, και το δικό μας και το ευρωπαϊκό»

Δεύτερον: «Πριν κάνουμε οτιδήποτε -και να μην το κάνει μόνο η κυβέρνηση- να καθίσουμε σε διακομματικό επίπεδο και να δούμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση».

«Κάποια στιγμή δεν πρέπει να παίζουμε με τις πραγματικές ανάγκες της πολιτείας, των ανθρώπων των συγκεκριμένων και να έχουμε έναν κόσμο σε ομηρία. Αυτό επιβάλλει μία σοβαρή προσέγγιση. Ας αφήσουμε όλα τα άλλα περί νέων διορισμών, περί αύξησης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Δείτε ακόμη:

Σκουρλέτης σε ΝΔ: Εσείς θέλετε εργολάβους, εμείς λύση για συμβασιούχους