Σκουρλέτης για πολυνομοσχέδιο: Νομοθέτηση ΜΑΠ για συμβασιούχους -Αποζημίωση σε αιρετούς

Τη νομοθέτηση μέσω του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ, της παροχής Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και για τους συμβασιούχους καθαριότητας των δήμων, όπως ισχύει και για το μόνιμο προσωπικό, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, με συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση.

«Δεν είναι παράλογο να παρέχονται Μέσα Προσωπικής στους μόνιμου και όχι στους συμβασιούχους. Θα υπάρξει ρύθμιση ώστε να εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο πολυνομοσχέδιο «που θα έχει πολλά άρθρα θα ενταχθούν μια σειρά από ρυθμίσεις για τη λειτουργία των δήμων και τα εργασιακά του προσωπικού τους».

Αποζημίωση για δημοτικούς συμβούλους

Ταυτόχρονα ο κ. Σκουρλέτης, ανακοίνωσε ότι στο πολυνομοσχέδιο θα υπάρχει ρύθμιση για την επαναφορά της αντιμισθίας για τους δημοτικούς συμβούλους. «Θα νομοθετήσουμε την επαναφορά μιας μικρής αποζημίωσης, της τάξης των  30 – 40 ευρώ για την συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων σε κάθε συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων», προανήγγειλε ο κ. Σκουρλέτης και σημείωσε: «Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση του προϋπολογισμού από την εφαρμογή της ρύθμισης. Είναι εξάλλου κάτι που μας το ζητούν οι ίδιοι οι δήμοι».

Ο κ. Σκουρλέτης, σημείωσε ότι υπάρχουν «δημοτικοί σύμβουλοι, που στα όρια Καλλικρατικών Δήμων, αναγκάζονται για να συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, να πληρώνουν διόδια κα. Πρέπει να καλύψουμε ένα μέρος αυτών των εξόδων». Μάλιστα ο ίδιος, είπε ότι υπάρχει το φαινόμενο σε κάποιες περιπτώσεις «δημοτικοί σύμβουλοι να μην συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, λόγω των εξόδων και αυτό πρέπει να λυθεί» και πρόσθεσε: «Η δημοκρατία έχει και ένα κόστος».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΜΑΠ, ΑΙΡΕΤΟΙ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!