Σκουρλέτης: Πάνω από 100 άρθρα το Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ –Τι θα περιλαμβάνει

Με πάνω από 100 άρθρα θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, το Πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ. Αυτό εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, επιβεβαιώνοντας πλήρως την aftodioikisi.gr, με συνέντευξη του, στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών «ρυθμίσεων για τους αιρετούς αλλά και τους εργαζομένους των ΟΤΑ». Το πολυνομοσχέδιο έρχεται επί της ουσίας να λύσει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν αρμοδιότητες αλλά και μισθολογικά των αιρετών, όπως τις αντιμισθίες των αντιδημάρχων.

Επίσης θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις που θα δίνουν λύσεις σε χρόνια ζητήματα των εργαζομένων που αφορούν την κατοχύρωση μιας σειράς επιδομάτων και παροχών.Οπως το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε επίσης ότι θα νομοθετηθεί και ρύθμιση για τα «ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών» προς τους ΟΤΑ και όπως είπε θα είναι μια «ευνοϊκή ρύθμιση με πολλές δόσεις αποπληρωμής».

Ο Πάνος Σκουρλέτης, απάντησε και για πρώτη φορά, στο ερώτημα για το αν υπάρχει η έγκριση των Θεσμών για την προώθηση και ψήφιση του νομοσχεδίου. «Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο ετοιμάζεται εδώ και ένα χρόνο και δίνει λύσεις σε σημαντικά θέματα. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει θέμα με τους Θεσμούς, αλλά «μηδένα προ του τέλους μακάριζε»».

Πάντως η στάση των εκπροσώπων των δανειστών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από το τελικό δημοσιονομικό κόστους που θα επιφέρουν οι ρυθμίσεις που θα προωθηθούν στο νομοσχέδιο, οι οποίες αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ, 100 ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!