Οριστικά εκτός ρύθμισης οι απολυμένοι συμβασιούχοι

Εκτός της τελικής ρύθμισης του ΥΠΕΣ, όπως αυτή περιγράφτηκε στη σημερινή συνάντηση Τσίπρα-ΠΟΕ-ΟΤΑ, μένουν οριστικά οι απολυμένοι πέντε δήμων και ενός αυτοδιοικητικού φορέα οι οποίοι πριν από μερικές ημέρες ύψωσαν κραυγή αγωνίας προς την κυβέρνηση.  

Πρόκειται, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr,  για συμβασιούχους των δήμων Κασσάνδρας, Κορινθίων, Ανατολικής Μάνης, ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Νεάπολης-Συκεών και Αμφίπολης, οι οποίοι, καθώς η τροπολογία του ΥΠΕΣ τους εξαιρεί από τις νέες συμβάσεις («να απασχολούν στις αντίστοιχες θέσεις όσους παρείχαν τις υπηρεσίες αυτές μέχρι την 7.6.2017»).

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ωστόσο η απάντηση ήταν «ότι μπορούν να λάβουν κανονικά μέρος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, χωρίς, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, να δοθεί επαρκής εξήγηση γιατί δεν εμπεριέχονται στη ρύθμιση.

Επιπλέον, όπως ειπώθηκε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι δεν θα λάβουν μοριοδότηση και για τους μήνες που ήταν απολυμένοι.

Σημ. Στη φωτο οι απολυμένοι του δήμου Κασσάνδρας από παλαιότερη κατάληψη του δημαρχείου 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!