Μητσοτάκης: Έχω λάβει τις λίστες. Το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί

«Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν. Δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό«, τόνισε εξερχόμενος του Μεγαρου Μαξίμου ο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην κινητικότητα δημοσίων υπαλληλων, μετά την ολοκληρωση της διευρυμένης σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους 11 υπουργούς,με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του ανέφερε  ότι συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. «Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι«, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μητσοτάκης: Έχω λάβει τις λίστες απ’ όλα τα υπουργεία

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ.υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι έχει λάβει λίστες με «διαθέσιμους» υπαλλήλους απ’ όλα τα υπουργεία, ενώ όλοι οι υπουργοί τόνισαν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό σε σχέση με το θέμα αυτό που δεν λήγει το Σεπτέμβριο αλλά συνεχίζεται έως το Δεκέμβριο, καθώς 12.500 υπάλληλοι πρέπει να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητα και 2.000 να απολυθούν.

Από την πλευρά του  υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην αναζήτηση περί των 20.000 δημοσίων υπαλλήλων που μέχρι το τέλος του χρόνους είτε θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (περί τους 18.000) είτε θα απολυθούν (2.000).

Σαμαράς:  Οι πολίτες θα δουν φως στο τούνελ

Κατά τη διάρκεια του μινι υπουργικού ο πρωθυπουργός τόνισε προς τους υπουργούς του ότι όχι μόνο γνωρίζει ότι η δουλειά που έχουν να φέρουν σε πέρας αλλά και ότι η κοινωνία έχει κουραστεί και γι’ αυτό πρέπει να δείξουν ότι οι θυσίες τους δεν είναι χωρίς αντίκρυσμα αλλά  φαίνεται ότι υπάρχει φως στο τούνελ.

Μάλιστα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κάλυψη των δεσμεύσεων, και τόνισε προς τους υπουργούς του ότι παρότι είναι ακόμα καλοκαίρι πρέπει να επισπεύσουν το έργο τους και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει ώστε η κυβέρνηση να αρχίσει σταδιακά να κεφαλαιοποιεί πολιτικά το θετικό της έργο.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε μπροστά του ένα φάκελο με τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο τον οποίο και διάβαζε για να ελέγξουν σε ποιο σημείο είναι οι προετοιμασίες.

Σημειωνεται ότι στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε, τελικά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση