Ά. Γεωργιάδης: Καμία απόλυση στην Υγεία – Σήμερα η υπογραφή της ΚΥΑ

Κατηγορηματικός ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας ήταν για ακόμη μια φορά ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο «MEGA», ενώ όπως πρόσθεσε σήμερα θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα κριτήρια της κινητικότητας για το χώρο της Υγείας.

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι για το καλό των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η πρώτη φάση της κινητικότητας στην Υγεία με μετακινήσεις υπαλλήλων του υπουργείου από τη μια δομή στην άλλη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

«Θα τα κάνω πιο γρήγορα από την Τρόικα. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά , ενώ σημείωσε: «Η μεταρρύθμιση δεν γίνεται λόγω μνημονίου, είναι η εφαρμογή προειλημμένων αποφάσεων που σε άλλες χώρες έγιναν πριν 20 χρόνια και εδώ δεν γινόντουσαν για πολιτικούς λόγους. Γίνεται για να έχουμε καλύτερες παροχές υγείας, δεν είναι επιταγή της τρόικας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως οι μοναδικές απολύσεις στη  υγεία θα προέλθουν από υπαλλήλους που έχουν παρουσιάσει πλαστά πτυχία υπογραμμίζοντας με νόημα πως πέραν του ελέγχου από το ΑΣΕΠ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του, ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας θα ζητήσει τον έλεγχο του πόθεν έσχες όλων των διοικητών των νοσοκομείων σε βάθος δεκαετίας. Ο κ. Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος και ως προς το θέμα του ΕΟΠΥΥ λέγοντας πως δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του και πρόσθεσε ότι σε λίγο καιρό ο Οργανισμός θα λειτουργεί σαν «ελβετικό ρολόι».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση