Υγεία: Σύγκρουση για τη διαθεσιμότητα

Σε σύγκρουση μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και των εργαζομένων στα νοσοκομεία εξελίσσεται το πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας που επιχειρεί να εφαρμόσει το υπουργείο Υγείας.

Ο μεν υπουργός δήλωσε σήμερα στο real fm ότι το χρονοδιάγραμμα για την κινητικότητα των υγειονομικών υπαλλήλων θα τηρηθεί, η δε ΠΟΕΔΗΝ προχωράει σε κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στις 23 Αυγούστου θα ξεκινήσουν να στέλνονται τα στοιχεία των υπό μετακίνηση και διαθεσιμότητα υπαλλήλων, στις 31 Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητά τους και στις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι στη νέα τους δουλειά.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για αύριο Τρίτη 4ωρη στάση εργασίας από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ. για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, επειδή «στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προστέθηκαν εκ των υστέρων τα λουκέτα και οι διαθεσιμότητες για να ικανοποιήσει ο υπουργός Υγείας τους δανειστές με περισσότερο ‘αίμα’».

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμιγκ, Σπηλιοπούλειο και Αγία Βαρβάρα, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας και την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, αποφασίστηκε 4ωρη στάση εργασίας 11πμ – 3μμ και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΕΔΗΝ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση