Μαξίμου vs ΔΗΜΑΡ για το «σφαγέα» των συμβασιούχων

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις δείχνουν το Μέγαρο Μαξίμου και η ΔΗΜΑΡ σε σχέση με το «συγγραφεά» της ρύθμισης που προβλέπει την αποχωρήση με συνοπτικές διαδικασίες δημοσιων υπαλλήλών των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια.

Συγκεκριμενα,  ο Δημήτρης Χατζησωκράτης. το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι «δεν υπάρχει διάταξη την οποία θα φέρει ο κ. Μανιτάκης» αλλά ένα «σχέδιο το οποίο το κουβεντιάζουν οι τρεις εταίροι της κυβέρνησης». Και συμπληρωσε: «Κατά συνέπεια πρέπει να περιμένετε μέχρι το βράδυ την διάταξη, πως ακριβώς θα έχει. Γιατί πραγματικά θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν υπάρξει με διατυπώσεις».

Μπαλτάκος: Ο κ. Μανιτάκης επιμένει στη θέση του

Ωστόσο,  σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου κ. Μπαλτάκος μίλησε τόσο με τον κ. Μανιτάκη όσο και με τον κ. Ρουπακιώτη και η εικόνα που έχει το μέγαρο Μαξίμου είναι ότι και οι δυο υπουργοί επιμένουν στη θέση τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ρύθμιση είναι του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες ώστε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να παρέμβει και να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα και να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΑΡ «αδειάζει» Μανιτάκη για τις απολύσεις συμβασιούχων

Εκτός δημοσίου όσοι επέστρεψαν με προσωρινές διαταγές – «Όχι» Ρουπακιώτη

Αντισυνταγματική η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Απόφαση-ορόσημο για απολυμένους συμβασιούχους;

Αθήνα: Αναβολές στις δίκες για τους συμβασιούχους της ΔΑΕΜ

Ηράκλειο Κρήτης: Νέο δικαστικό μπλόκο στη διαθεσιμότητα

Παράταση εργασίας για οκτώ «διαθέσιμους» του Δ. Θεσ/νικης

ΣτΕ: «Μήνυμα» αντισυνταγματικότητας για τη διαθεσιμότητα


Τατούλης: Ικανοποίηση για τη δικαστική απόφαση επιστροφής των ΙΔΑΧ ΔΕ


Πελ/νησος: Νέο μπλόκο στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ


Πρωτοδικείο Λαμίας: Αύριο κιόλας επιστροφή 7 ΙΔΑΧ ΔΕ στο δήμο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση