Νέο ραντεβού δανειστών – διαπραγματευτή για απολύσεις Γ. Στουρνάρα

Στο απόηχο της «υπόγειας» κόντρας Μανιτάκη – Στουρνάρα, που ήρθε στην «επιφάνεια» χθες εξαιτίας της τρόικας η οποία πήρε την μπουκιά – διαθεσιμότητα από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την έδωσε στον υπουργό Οικονομικών, αλλά και την παρέμβαση Σαμαρά να «εξευμενίσει» την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε, σε μια προσπάθεια να σώσει την κυβέρνησή του, ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος «εκπροσωπεί την κυβέρνηση και για το θέμα του Δημοσίου», συναντάται σήμερα στις 6 το απόγευμα εκ νέου με τους δανειστές.

Χθες, πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς σχετικά με την καθυστέρηση της δόσης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει το τι θα ακολουθούσε αργά το βράδυ με το θέμα Μανιτάκη: «Γιατί συζητούμε. Γιατί υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που δεν έχουν κλείσει», υπογράμμισε ο Γ. Στουρνάρας, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως το «αγκάθι» είναι το Δημόσιο και οι απολύσεις προσωπικού.

«Στο Δημόσιο υπάρχει θέμα. Θέλουν αριθμό υποχρεωτικών αποχωρήσεων. Δεν τους ικανοποιούν οι αριθμοί των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης που τους έχει στείλει το Διοικητικής Μεταρρύθμισης», είπε λίγο αργότερα κυβερνητική πηγή.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που στηρίζεται με «νύχια και με δόντια» από τον εταίρο της συγκυβέρνησης, πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, φέρεται -σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή»- να έχει πει: «Αν το πρόβλημα για τη δόση είμαι εγώ, να παραδώσω το υπουργείο». Στην περίπτωση αυτή, μαζί με τον υπουργό αναμένεται να φύγει και η… ΔΗΜΑΡ, αφού θεωρεί πως υπάρχει ταύτισή της με τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση.

Να σημειωθεί πως η τρόικα, που επιμένει στις απολύσεις στο Δημόσιο, θα έχει και συνάντηση αύριο, στις 11 το πρωί, με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς Πρωθυπουργός και οικονομικό επιτελείο θέλουν να κλείσουν όλα τα «ανοιχτά» μέτωπα, πριν από τις 12 Απριλίου, την προσεχή Παρασκευή δηλαδή, οπότε και συνεδριάζει το Γιούρογκρουπ.

Διαβάστε επίσης:
ΔΗΜΑΡ: «Φεύγουμε μαζί με το Μανιτάκη»
Νέα προσπάθεια στήριξης Κουβέλη σε Μανιτάκη
Τρόικα: Πήρε τη διαθεσιμότητα και την έδωσε στο… Στουρνάρα!

«Θέλουν απολύσεις εδώ και τώρα»
Κεδίκογλου: Η τρόικα δεν επιμένει σε απολύσεις
Η… τρόικα κόβει το μισθό στους επίορκους
Αποδείξεις και ονόματα υπαλλήλων προς απόλυση ζητεί η τρόικα
Αποπομπή Μανιτάκη εδώ και τώρα θέλει η τρόικα
Το Δημόσιο δεν είναι το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις
Δημόσιο: Δείχνουν την έξοδο σε Μανιτάκη, διαθέσιμους
Οι «απρόθυμοι» Γιούρι και Αντώνης
Κουβέλης: Στήριξη σε Μανιτάκη και πρόγραμμά του για διαθεσιμότητα
«Καρφιά» Στουρνάρα στο Μανιτάκη για απολύσεις
Τελεσίγραφο τρόικας: Δεν προχωράμε χωρίς απολύσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΚΟΝΤΡΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!