ΥΠΕΣ: Έρχεται εγκύκλιος για την πληρωμή συμβασιούχων -Τι θα περιλαμβάνει

Διευκρινιστική εγκύκλιο για το άρθρο 24 του ν. 4497/2017 (ρύθμιση Σκουρλέτη) πρόκειται να δημοσιοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΣ, «η εγκύκλιος κρίθηκε αναγκαία και πιθανότατα θα δημοσιοποιηθεί αύριο», μετά τις αποφάσεις κατά τόπους Επιτρόπων που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, με την οποίες δεν ενέκριναν τα εντάλματα πληρωμής νέων συμβάσεων των συμβασιούχων -«παρατασιούχων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκύκλιος που έρχεται σε συνέχεια της άτυπης οδηγίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αποκαλύψε η aftodioikisi.gr, πρόκειται να απαντάει σε όλες τα επιχειρήματα των Επιτρόπων.

Δηλαδή ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις στην ουσία θεωρούνται συνέχεια των προηγούμενων με αποτέλεσμα οι Επίτροποι επικαλούμενοι την από 10.5.2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να θεωρούν ότι είναι αντίθετες:

-Στο άρθρο 103 του Συντάγματος

-Στο ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου).

Παράλληλα, θα δίνει απαντήσεις στο επιχείρημα του Επιτρόπου του νομού Λακωνίας, την απόφαση του οποίου δημοσίευσε ιστοσελίδα, που θέτει ως προϋπόθεση την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, με την εγκύκλιο θα διευκρινίζεται και το αν είναι αναγκαία η προϋπόθεση που, σύμφωνα με πληροφορίες, θέτουν ορισμένοι Επίτροποι προκειμένου να εγκρίνουν τα εντάλματα, οι συμβάσεις να έχουν προηγουμένως εγκριθεί από το ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη διευκρινιστική εγκύκλιος για το άρθρο 24 του ν. 4497/2017. Η πρώτη (υπ’ αριθμον 19) είχε βγει μερικές ημέρες μετά τη δημοσιευσή του σε ΦΕΚ και συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου 2017 αλλά αφορούσε κυρίως τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι δήμοι σε σχέση με την συναψη των νέων συμβάσεων αλλά και την επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων τους για την πρόσληψη μόνιμων μέσω ΑΣΕΠ. Μάλιστα, δέκα ημέρες αργότερα το ΥΠΕΣ απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα της ΚΕΔΕ είχε δώσει στις δημοσιότητα οκτώ σχετικές απαντήσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΠΛΗΡΩΜΗ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!