Συμβασιούχοι –πληρωμή: Επίτροπος ζητά κήρυξη δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (έγγραφο)

Μία προϋπόθεση-έκπληξη βάζει ο Επίτροπος του νομού Λακωνίας για να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής για τις νέες συμβάσεις των συμβασιούχων -«παρατασιούχων» στο δήμο Σπάρτης. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, εκτός από:

-Την από 10.5.2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

-Το άρθρο 103 του Συντάγματος και

-Το ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου),

που, όπως αποκάλυψε χθες η ιστοσελίδα επικαλούνται άλλοι συνάδελφοί του, ζητά, στην ουσία να κηρυχθει ο δήμος σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». 

‘Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στην πράξη με την οποία επιστρέφει αθεώρητο το σχετικό ένταλμα πληρωμής «η ρύθμιση του άρθρου 24 παρ. 2 του Ν. 4497/2017 (ΦΕΚ 94Α) δεν νομιμοποιεί την σύναψη συμβάσεων εννέα μηνών (7ος 2017 -3ος 2018) κατά παρέκλιση του άρθρου 20 το Ν. 2190/1994 αφού δεν έχει κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994″.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 2 του Ν. 4497/2017 «μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων είτε στις νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο είτε σε ήδη υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ και, σε κάθε περίπτωση, όχι πέραν της 31.3.2018, οι οικείοι Ο.Τ.Α. ή νομικά πρόσωπα αυτών δύνανται, με αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να απασχολούν στις αντίστοιχες θέσεις όσους παρείχαν τις υπηρεσίες αυτές, μέχρι τις 7.6.2017, εφόσον: α. Συντρέχει εξαιρετικός λόγος δημόσιας υγείας, που επιβάλλει την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη μέχρι την πλήρωση των οργανικών θέσεων του προηγούμενου εδαφίου, κάλυψη αντίστοιχων οργανικών αναγκών, οι οποίες δεν είναι εποχικού ή πρόσκαιρου χαρακτήρα». 

σπαρτη

ΣΠΑΡΤΗ-ΕΝΤΑΛΜΑ-ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΠΛΗΡΩΜΗ, ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!