Η άμισθη καμαριέρα της Αίγινας δεν συγκινεί το υπουργείο Εργασίας

«Καμαριέρα ζητείται από ξενοδοχείο για εθελοντική εργασία. Παρέχεται διαμονή και διατροφή». Η αγγελία ξενοδοχειακής μονάδας στην Αίγινα κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, έγινε θέμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία» και σήμερα στην «Ελευθεροτυπία«, προκάλεσε την αντίδραση της ΓΣΕΕ αλλά όχι και του υπουργείου Εργασίας που παραμένει απαθές.

Πολλές άνεργες γυναίκες έχουν ήδη ενδιαφερθεί για τη θέση, όπως είπε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Αίγινα στην «Δημοκρατία«: «Το τηλέφωνο χτυπάει καθημερινά από άνεργες που αδυνατούν να πληρώσουν ενοίκιο και λογαριασμούς. Τις τελευταίες ημέρες, γίνεται χαμός. Έχω δεχτεί περισσότερες από 50 κλήσεις». Μάλιστα, δεν θεωρεί ότι επαναφέρει εργασιακές συνθήκες Μεσαίωνα: «Από το να βλέπω ανθρώπους να κοιμούνται σε πεζοδρόμια και παγκάκια, προτιμώ να τους βάζω κάτω από ένα κεραμίδι και, όποτε υπάρχει ανάγκη για δουλειά, να τους πληρώνω με την ώρα». Αλλωστε, τους θερινούς μήνες προσλαμβάνει άτομα με μισθό, χωρίς, ωστόσο, να τους παραχωρεί στέγη.

Η αγγελία του δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε ιστοσελίδα αγγελιών στα τέλη του περασμένου Ιουνίου και έκτοτε ανανεώνεται συνεχώς (για τελευταία φορά την περασμένη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου).

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για ακραία φαινόμενα στην αγορά εργασίας και ζητά την άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών, που όμως ακόμη υπνώττουν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΓΣΕΕ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΑΙΓΙΝΑ, ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!