Μπέζας σε γιατρούς ΕΟΠΥΥ: Σταματήστε την απεργία αλλιώς αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις

Tελεσίγραφο απέστειλε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας στους ιατρούς-υπαλλήλους που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ότι θα διακοπεί αύριο η σύμβασή τους με τον Οργανισμό σε περίπτωση που δεν σταματήσουν την απεργία τους. Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Μπέζα αφορά σε 1.000 περίπου γιατρούς που εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με σύμβαση ιδιωτικού δικαιού, αορίστου χρόνου, ενώ διατηρούν και ιδιωτικά ιατρεία, και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον Οργανισμό. Κατά συνέπεια, η διακοπή, αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Υγείας, σε δήλωσε που έκανε την Πέμπτη το απόγευμα διαμήνυσε ότι όσοι γιατροί συνεχίσουν την απεργία τους, την Παρασκευή θα διακοπεί η σύμβασή τους με τον Οργανισμό, και σε περίπτωση που γίνει αυτό, θα έχει σαν συνέπεια να μην τους καταβάλλονται από τον Οργανισμό τα 20 ευρώ ανά επίσκεψη ασφαλισμένου, ενώ οι τελευταίοι θα αναγκάζονται να πληρώνουν μόνοι τους τα φάρμακά τους που θα τους τα έχει συνταγογραφήσει ο συγκεκριμένος γιατρός.

Τι είπε ο κ. Μπέζας:

«Αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ. Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα.»

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη κατηγορία γιατρών βρίσκονται σε απεργία εδώ και 10 ημέρες ενώ νωρίτερα σήμερα είχαν γνωστοποιήσει ότι θα τη συνεχίσουν μέχρι και τις 9 Δεκέμβρη, με επαναλαμβανόμενες 24ωρες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΟΠΥΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΠΕΖΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!