Βατερλώ για την κυβέρνηση η διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

Η είδηση ότι η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα παρά τις υποχωρήσεις του υπουργείου Παιδείας ήταν μια πραγματική ψυχρολουσία για το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι πλέον πολύ πιθανό να χαθεί το εξάμηνο και 78.000 φοιτητές βρίσκονται σε πλήρη ομηρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο βαθύτερος λόγος της επιμονής των διοικητικών υπαλλήλων στην απεργία είναι ότι αναμένονται τις επόμενες μέρες δικαστικές αποφάσεις που θα καθιστούν άκυρη την υπαγωγή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, λόγω της διαδικασίας που προηγήθηκε. Η μέθοδος της «αυτοαπογραφής» αναμένεται να κριθεί διάτρητη, καθώς καθένας μπορούσε να γράψει ό,τι τυπικό προσόν ήθελε χωρίς να προσκομίζει κάποιο αποδεικτικό.

Αυτή η εξέλιξη θα φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο οποίος χθες υποστήριξε ότι το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών παραμένει παρανόμως κλειστό εξαιτίας μίας μικρής μειοψηφίας, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΞΑΜΗΝΟ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!