Γεροβασίλη:  Καμία αύξηση συμβασιούχων, κόστους Δημοσίου (ηχητικό)

Σε κατηγορηματική διάψευση των καταγγελιών της αντιπολίτευσης ότι αυήθηκε ο αριθμός των συμβασιούχων προχώρησε μιλώντας στο real fm η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλα Γεροβασίλη. Όπως είπε «στον αριθμό των υπαλλήλων που η μισθοδοσία τους καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό προσμετράται και ο αριθμός όσων εργάζονται σε προγράμματα ΕΣΠΑ». Και πρόσθεσε: «Ο μέσος όρος της χρονιάς από συγχρημαδοτούμενα προγράμματα και κρατικό προϋπολογισμό το 2016 ήταν 62.000 που δεν πρέπει να υπερβούμε. Για το 2017 είχαμε μία αύξηση το Μαίο που έφτασαν τους 76.000″, τόνισε.

Εξήγησε ακόμα ότι, επειδή το Δημόσιο είχε απορρυθμιστεί από το 2010 και μετά λόγω των απολύσεων και των μνημονιακών περιορισμών στις προσλήψεις, οι πρόσθετες ανάγκες που δημιουργήθηκαν έπρεπε να καλυφθούν με συμβασιούχους.  «Έχω ζητήσει επανειλημμένως και δημοσίως να μου φέρουν έναν μόνιμο δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος διορίστηκε πέραν του κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων και πέραν των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Όποιος τον βρει αυτόν προκαλώ να μου τον φέρει», πρόσθεσε η υπουργός.

Έχει πέσει το κόστος στο Δημόσιο

Σχετικά με τα στοιχεία που εμφανίζουν ότι ενώ μειώθηκε το μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα, αυξήθηκε στον δημόσιο, απάντησε ότι η μείωση στον ιδιωτικό τομέα «οφείλεται στη συρρίκνωση κατά 25% του ΑΕΠ, που προκάλεσαν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». Κατηγόρησε, επίσης, τα δύο κόμματα ότι, ενώ αυτοαποκαλούνται μεταρρυθμιστικά και δηλώνουν ότι στηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα, με τις πολιτικές τους ως κυβερνήσεις, «τον έπληξαν ραγδαία», ενώ το Δημόσιο «με την γραφειοκρατική και πελατειακή πολιτική τους δεν φρόντισαν παρά να το διαλύσουν».

Απέρριψε, επίσης, τα περί αύξησης του κόστους στο Δημόσιο, λέγοντας ότι αντίθετα «έχει πέσει και έχουν συρρικνωθεί οι δαπάνες του ανατριχιαστικά και εξαντλητικά…. Ο μόνος δρόμος για να “ανασάνει” η κρατική μηχανή είναι να μειώσουμε το κόστος από τη γραφειοκρατία που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 40 χρόνια και είναι τόσο καλά δομημένη», κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό από τη συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη (από το 10ο’ για αριθμό συμβασιούχων και από το 21΄για το κόστος Δημοσίου)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΜΕΙΩΣΗ, ΚΟΣΤΟΣ, ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΑΡΙΘΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!